פטריות פורטבלו ממולאות בגבינת עמק

מנה ראשונה, משביעה, עשירה בטעמים וקלה להכנה

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: סבינה ולדמן \

צילום: אסף אמברם \

עיצוב: דלית רוסו

דרג:
פטריות פורטבלו ממולאות בגבינת עמק
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 2-3 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 6 פטריות פורטובלו גדולות ללא הרגליים
  • ‏20 עגבניות שרי
  • ‏5-4 כפות שמן זית
  • מלח
  • פלפל
  • עלים מ-3 ענפי טימין (לא חובה)
  • ‏2 שיני שום כתושות (לא חובה)
  • ‏150 גרם גבינת עמק חתוכה לקוביות בגודל 1 ס"מ

אופן הכנה:

‏• מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. 
‏• מסדרים עגבניות בתבנית ומתבלים בשמן זית, מלח, פלפל ותימין. 
‏אופן ההכנה:
1. צולים את העגבניות כ-20 דקות ומוציאים מהתנור. מעלים את הטמפ' בתנור ל-190 מעלות. מתבלים את העגבניות בשום כתוש. 
‏2.  מסדרים פטריות בתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה. מניחים בתוך כל פטרייה כמה קוביות עמק וכמה עגבניות שרי צלויות. מתבלים במעט שמן זית.
3. צולים כ-15 דקות עד שהגבינה חמה ומבעבעת.
4. מגישים חם. 
דרג: