פטריות ממולאות גבינות, שקדים ועשבי תיבול ברוטב איולי

מתכון צמחוני, דיאטטי, קליל להכנה ומלא בטעמים של פטריות ממולאות בכל טוב

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פטריות ממולאות גבינות, שקדים ועשבי תיבול ברוטב איולי
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • מרכיבים:
  • 1 חבילת פטריות שמפיניון גדולות
  • 50 גרם חמאת תנובה
  • למלית:
  • 100 גרם גבינת קולאז’ מסוג קשקבל (גלעד) מגוררת דק
  • 50 גרם גבינת קולאז’ מסוג פרובלונה מעושנת מגוררת דק
  • 1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/3 כוס שמיר קצוץ דק
  • 1/3 כוס עירית קצוצה דק
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 80 גרם חמאת תנובה קרה חתוכה לקוביות
  • מלח, פלפל לבן
  • 150 גרם שקדים מולבנים טחונים
  • לרוטב איולי:
  • 1/4 1 כוסות מיונית משובחת
  • 6 שיני שום כתושות
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 כפיות מיץ לימון
  • פלפל לבן לפי הטעם
  • 1 כפית חרדל

אופן הכנה:

אופן ההכנה: 

1. מסירים מהפטריות את הגבעולים. מנגבים כל פטריה במגבת לחה, מחממים במחבת (רצוי כבדה) את החמאה, מוסיפים מחצית מכמות הפטריות ומטגנים טיגון מהיר כ-2 דקות. מוציאים מהמחבת ומטגנים את הפטריות שנותרו. מניחים את הפטריות על מגבת נייר ומיבשים היטב
2. שמים במעבד מזון המצוייד בלהב פלדה את הגבינות, עשבי התיבול והשום ומעבדים לתערובת אחידה. מוסיפים את החמאה, המלח והפלפל ומעבדים מספר שניות. מעבירים לקערה, מוסיפים את השקדים ומערבבים לתערובת אחידה. טועמים ומשפרים תיבול. ממלאים את הפטריות במלית ומסדרים בתבנית אפייה. שומרים במקרר כשעה
3. מחממים את הגריל כ-5 דקות, קולים את הפטריות עד שהמלית מזהיבה. מגישים חם עם רוטב איולי בצד ולחם טרי

לרוטב איולי:
מערבבים בקערה את כל המרכיבים, טועמים ומשפרים תיבול
 
 

דרג: