פטריות ממולאות בקשקבל, כרישה ופנקו

פטריות ממולאות בקשקבל, כרישה ופנקו

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פטריות ממולאות בקשקבל, כרישה ופנקו
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • פלפל שחור גרוס
  • מלח גס
  • 120 גרם גבינת "גלעד קצ'קבל" של תנובה
  • 3 ביצים טרופות
  • פרורי פנקו (פירורי לחם יפנים)
  • 1 כוס קמח לבן
  • 1 כף עלי תימין טריים
  • שמיר
  • שמן לטיגון עמוק
  • 1 סלסלת פטריות בינוניות שלמות
  • 1 מקל כרישה לא גדול נקי
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כף מלאה בוטנים טחונים

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מוציאים לכל פטריה את הרגל וקוצצים דק 1/4 מהכמות.
2. חוצים את הכרישה לאורך ופורסים לפרוסות דקות.
3. מחממים כף שמן זית וצולים מעט את הכרישה עם הפטריות הקצוצות, הבוטנים, קורט מלח גס ופלפל שחור גרוס .
4. מצננים.
5. מגרדים את הקצ'קבל מעל הכרישה בפומפייה דקה.
6. מערבבים ומוסיפים קורט מלח.
7. מערבבים שוב, ממלאים את הפטריות המרוקנות בתערובת ומהדקים קלות.
8. מעבירים את הביצים לקערה. בצלחת שטוחה בעלת דפנות גבוהות מערבבים כוס קמח, קורט מלח. מכינים צלחת נוספת עם פירורי הפנקו וכף עלי תימין קצוצים דק. מערבבים.
9. מעבירים את הפטריות לקמח לציפוי. מעבירים אל הביצה ולבסוף לתערובת הפנקו ,מגלגלים מעת ומהדקים קלות.
10. מטגנים בשמן עמוק עד לקבלת צבע זהוב בחום בינוני.
11. מגישים חם עם רוטב צ'ילי מתוק מעל.
 

דרג: