פטריות ממולאות בפסטו חצילים וגבינת לבנה

מנה ראשונה קלילה וטעימה לכל אירוח

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פטריות ממולאות בפסטו חצילים וגבינת לבנה
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: מנות 8

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 8 פטריות שמפיניון בינוניות למילוי - שלמות ויפות
  • חציל בינוני
  • שמן זית
  • חצי כוס עלי בזיליקום
  • חצי שן שום
  • מלח
  • 3 עלי רוזמרין
  • צנובר
  • 4 כפות גבינה לבנה

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מרפדים תבנית בנייר פרגמנט.
3. מוציאים את רגלי הפטריות ואת קליפת הפטריות קולפים בזהירות (מהחלק התחתון החום -מושכים הקליפה לכיוון מרכז הפטריה למעלה). 
4. מהחלק התחתון (ללא הגרעינים) של החציל פורסים פרוסה בעובי של 3 ס"מ וקולפים עם סכין וחותכים ל-3 קוביות.
5. מרתיחים חצי ליטר מים עם קורט מלח, מבשלים את החציל לריכוך עדין ומוציאים למסננת ומייבשים.
6. במעבד מזון טוחנים את עלי הבזיליקום עם החציל, כף שמן זית, שום, קורט מלח ורוזמרין.
7. בעזרת כפית ממלאים את בטן הפטריה ומסדרים על נייר הפרגמנט שבתבנית האפיה.
8. מניחים מעל כל פטריה 3 צנוברים ויוצקים טיפת שמן זית.
9. צולים ל-5-7 דקות בתנור לריכוך קל וצבע.
10. יוצרים שק זילוף קטן בעזרת קונוס קטן מנייר אפיה וגוזרים את הקצה, ממלאים בעזרת כפית את הקונוס עם גבינה לבנה.
11. מעל כל פטריה חמה יוצרים זילוף עיגול קטן מגבינת הלבנה כעיטור ומגישים.
טיפ:
את הפטריות החמות נוח להרים בעזרת טרבד חלק.
 

דרג: