פטריות ממולאות בגבינות וזיתים שחורים מיובשים

מנה ראשונה צבעונית וצמחונית או נשנוש משובח בין הארוחות

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פטריות ממולאות בגבינות וזיתים שחורים מיובשים
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 8 פטריות שמפניון גדולות
  • 6 זיתים שחורים מיובשים (זיתי טאסוס)
  • 3 כפות גדושות של גבינת כנען מסדרת ״השף הלבן״
  • 1/3 כיכר "עין גדי קממבר" של תנובה
  • 4 עלי בזיליקום גדולים קצוצים
  • 3 עגבניות שרי, חתוכות לקוביות קטנות
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח גס
  • 5 אגוזי מלך

אופן הכנה:

1. מעבירים את האגוזים לשקית ומרסקים קלות בעזרת מערוך או פטיש מטבח.
2. אוחזים ב"רגל" הפטריה ביד אחת וביד השנייה אוחזים בראש הפטריה. מסובבים קלות את רגל הפטרייה והיא נשלפת החוצה (את רגלי הפטריות שומרים לתבשילים וסלטים).
4. טובלים סכין חדה וחלקה (לא משוננת) בכוס מים חמים ל-10 שניות, חותכים את גבינת הקממבר לקוביות בינוניות.
5. מגלענים את הזיתים וקוצצים אותם.
6. מערבבים את גבינת הכנען עם הקממבר, הזיתים, הבזיליקום, השרי, מעט פלפל שחור גרוס וקורט קטן של מלח גס.
7. בעזרת כפית ממלאים כל פטרייה עם מילוי הגבינות בגובה קל מעל שפת הפטרייה, דחוס קלות. מעל כל פטרייה "דוחסים" קלות כחצי כפית של שברי האגוזים.
8. את הפטריות הממולאות מסדרים בתבנית פיירקס בינונית.
9. מחממים את התנור לחום גבוה.
10. מעל כל פטרייה מטפטפים מעט שמן זית וצולים בתנור החם לצלייה קלה.
11. מגישים חם כתוספת או כמנה ראשונה.

דרג: