פטריות מטוגנות ופירה פרמזן עם שמנת

חנוכה צמחוני- פטריות מטוגנות ופירה פרמזן עם שמנת , מנה צמחונית חגיגית לחנוכה המתאימה כמנה עיקרית

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פטריות מטוגנות ופירה פרמזן עם שמנת
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • ½ חבילה (50 גרם) חמאה
  • 1/2 חבילה (50 גרם) פתיתי פרמזן
  • ¼ כפית אגוז מוסקט
  • לרוטב שמנת פטריות:
  • 2 סלסילות (200 גרם) פטריות פורטבלו או שמפיניון, חתוכות לפרוסות דקות
  • 1 כף חמאה
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול מופחתת שומן 10%
  • 1/2 חבילה (50 גרם) פתיתי פרמזן
  • מלח
  • פלפל
  • לפטריות המטוגנות:
  • 300 גרם פטריות פורטבלו או שמפיניון
  • 2 ביצים טרופות
  • 1 כוס (150 גרם) פרורי לחם
  • 1 ליטר שמן לטיגון עמוק
  • לפירה :
  • 6 תפוחי אדמה בגודל בינוני, קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות

אופן הכנה:

1. לפירה: בסיר גדול עם מים מבשלים את תפוחי האדמה עם חצי כפית מלח עד שמתרככים לגמרי. מסננים ומעבירים לקערה. מוסיפים חמאה, פתיתי פרמזן ואגוז מוסקט ובעזרת ממחה מועכים עד לקבלת פירה אחיד. מתבלים במלח ופלפל.
2. לרוטב שמנת ופטריות: במחבת בינונית ממיסים כף חמאה ומטגנים את הפטריות עם רבע כפית מלח, עד לאידוי כל הנוזלים. מוסיפים את השמנת ומביאים לרתיחה. מוסיפים את פתיתי הפרמזן ואגוז המוסקט. מבשלים כשתי דקות על אש בינונית. מתבלים במלח ופלפל.
3. לפטריות המטוגנות: טובלים את הפטריות בביצים הטרופות ולאחר מכן בפרורי הלחם, עד לכיסוי כל הפטרייה בפרורים. מחממים את השמן בסיר בינוני. מטגנים את הפטריות כ- 3-4 דקות או עד שמזהיבות.
4. להגשה: מגישים את הפטריות החמות על מצע של פירה ויוצקים מעל רוטב פטריות חם.
דרג: