פטריות וקישואים בטמפורה בליווי מטבל איולי צ'ילי מתוק

תוספת מושקעת וטעימה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פטריות וקישואים בטמפורה בליווי מטבל איולי צ'ילי מתוק
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • סלסלה וחצי של פטריות שמפיניון טריות
  • 2 קישואים בינוניים
  • 150 גרם קמח לבן
  • 3 כפות כוסברה טריה קצוצה
  • מלח
  • 1 ביצה טרופה
  • 220 מ"ל סודה קרה ותוססת
  • 3 כפות צ'ילי מתוק
  • 2 כפות מיונז קר
  • 1 שן שום כתושה
  • טבסקו

אופן הכנה:

אופן הכנה:

1. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק לחום בינוני עד גבוה.
2. בצלוחית מערבבים את המיונז עם הצ'ילי, 2 טיפות טבסקו, השום וקורט מלח ומעבירים לצלוחית הגשה.
3. את הקישואים חותכים לאצבעות עבות ואת הפטריות חוצים לשניים.
4. בקערה מערבבים ביחד בעזרת מזלג את הקמח עם הכוסברה, 1/2 כפית מלח, הביצה והסודה.
חשוב לערבב את התערובת של הטמפורה ממש לפני מועד הטיגון. יש לשים לב שלא לערבב מדי את הטמפורה, גם אם ישארו מעט גושי קמח קטנים.
5. מקרבים את קערת הטמפורה לסיר הטיגון וטובלים את הפטריות והקישואים בעזרת האצבעות. מנערים בעדינות בכדי להוריד טיפות קטנות של הטמפורה אך לשמור על המרקם הגס של הבצק סביב הירק.
6. מעבירים לסיר ומטגנים תוך סיבוב מידי פעם, עד לקבלת לצבע שחום.
7. מגישים מיד לאחר הטיגון בעוד הירקות חמים ולצד המנה מגישים את מטבל הצ'ילי.
דרג: