פטיפורים של קוקוס במילוי פרג ושמנת

מאפים אישיים במילוי מתקתק עם נגיעת פיסטוקים, קינוח קליל ומרענן

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פטיפורים של קוקוס במילוי פרג ושמנת
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 30 מנות / תבנית מאפינס

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 5 כוסות (400 גרם) קוקוס
  • 5 חלבונים
  • 1/2 1 כוסות (300 גרם) סוכר
  • למלית פרג:
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול מופחת שומן 10%מסדרת השף הלבן
  • גרידה מלימון אחד
  • 3/4 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1/2 חבילה (50 גרם) חמאת תנובה
  • 500 גרם פרג טחון
  • 1/2 כוס (100 גרם) פירורי ביסקוויטים
  • לקישוט (אם רוצים):
  • 2 כפות פיסטוקים קצוצים

אופן הכנה:

1. מחממים את התנור לחום נמוך (150 מעלות). משמנים את בסיס תבניות המאפינס או השקעים.
2. בקערה קטנה מערבבים בעזרת מזלג קוקוס, חלבון וסוכר עד שהקוקוס הופך לח ודביק מעט. מעבירים ככף וחצי מתערובת הקוקוס לכל תבנית מאפינס או כף לכל תבנית שקעים. בעזרת כפית מהדקים באופן שווה לבסיס ולדפנות. אופים 15דקות ומוציאים מהתנור. מצננים בטמפרטורת החדר.
3. למלית פרג: בסיר קטן מבשלים יחד חלב, סוכר וחמאה עד לרתיחה. מוסיפים את הפרג והביסקוויטים ומערבבים. מכבים את הלהבה ומוסיפים גרידת תפוז ומערבבים. מצננים חצי שעה במקרר.
4. מחלקים את מלית הפרג בין כל הפטיפורים באופן שווה, ככף גדושה של מלית למאפינס או כפית גדושה לתבנית שקעים. מפזרים פיסטוקים מעל, מצננים ומגישים.
דרג: