פטוצ'יני עם רוטב עגבניות ואורגנו

מנה מפוארת וערבה לחכך

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פטוצ'יני עם רוטב עגבניות ואורגנו
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 8 עגבניות בשלות, בינוניות
  • 1 בצל לבן בינוני קצוץ
  • 3 שיני שום פרוסות
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף מלאה עלי אורגנו טריים, קצוצים
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • 400 גרם פטוצ'יני
  • גבינת "גלעד קצ'קבל" של תנובה, מגורדת גס

אופן הכנה:


הכנה
1. מבשלים את הפסטה לריכוך אל דנטה לפי ההוראות שעל השקית.
2. את העגבניות מרתיחים במים ל-8 דקות וקולפים בעדינות.
3. חותכים את העגבניות לקוביות בינוניות.
4. מחממים כפות שמן זית וצולים את הבצל לצבע זהוב.
5. מוסיפים את קוביות העגבניות, השום וקורט פלפל שחור גרוס וצולים 15 דקות מעל חום בינוני נמוך.
6. מוסיפים מעט מים עם כף סוכר ומבשלים לעוד כמה דקות של ריכוך .
7. ממליחים ב-2 קורט מלח גס, ומוסיפים את הפטרוזיליה והאורגנו הקצוץ. מערבבים לעוד דקה ומסירים מן האש.
8. מחלקים את הפטוצ'יני למנות ומעל יוצקים מהרוטב.
9. מפזרים מעל קצ'קבל מגורדת בנדיבות ומגישים חם מאוד.

דרג: