פטוצ'יני ברוטב עגבניות רוזה ופקרינו

פסטה איטלקית קלאסית ברוטב ורדרד משובח

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פטוצ'יני ברוטב עגבניות רוזה ופקרינו
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 5 עגבניות בשלות, ללא שורש
  • כף רסק עגבניות
  • 1 פלפל אדום בינוני, נקי משורש
  • 1/2 פלפל ירוק
  • 1/2 בצל לבן, קצוץ
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 3 כפות שמן זית
  • כפית גדושה בצלפים
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • עלי בזיליקום
  • 1 מיכל שמנת מתוקה מופחתת 10% של השף הלבן
  • 400 גרם פטוצ'יני
  • גבינת פקורינו של תנובה, מגורדת בפומפייה.

אופן הכנה:

1. מבשלים את הפסטה לרמת אל דנטה לפי הוראות היצרן.
2. במעבד מזון טוחנים למרקם מעט גס את העגבניות, כף רסק עגבניות, הפלפל האדום, הפלפל הירוק, חצי בצל לבן, 2 שיני שום, 3 כפות שמן זית, 2 קורט מלח גס, קורט פלפל שחור גרוס.
3. מעבירים לסיר ומרתיחים לאט. מוסיפים 5 עלי בזיליקום קצוצים, מנמיכים את החום ומבשלים ל-10 דקות.
4. מוסיפים שמנת מתוקה ומערבבים למרקם אחיד ומעט סמיך.
5. מבשלים את הפטוצ'יני לרמת אל דנטה לפי הוראות היצרן.
6. מחלקים את הפטוצ'יני למנות ומעל יוצקים מהרוטב.
7. מעטרים בכפית גדושה בצלפים ומעל מפזרים מהפקורינו המגורדת בנדיבות.
8. מגישים חם. 

דרג: