פטוצ'יני פיקנטי בשום פלפלים וחציל

מנת פסטה בריאה ועשירה בירקות שתשדרג לכם את ארוחת הצהרים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פטוצ'יני פיקנטי בשום פלפלים וחציל
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: מנות 4

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 500 גרם פטוצ'יני טרי
  • מלח
  • שמן זית
  • 1 חציל בינוני קלוף חתוך לקוביות קטנות (ללא הגרעינים)
  • 1 פלפל אדום בינוני חתוך לקוביות קטנות
  • 1 פלפל ירוק בינוני חתוך לקוביות קטנות
  • 1/3 פלפל חריף ירוק קצוץ דק
  • 5 שיני שום פרוסות דק
  • 3 עגבניות מיובשות חתוכות לרצועות דקות
  • יין אדום
  • כוסברה
  • פטרוזיליה
  • גבינת גבע פרמז'ן של תנובה
  • 40 גרם חמאת תנובה

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מבשלים את הפטוצ'יני בסיר מים רותחים מומלחים בכפית מלח עד לדרגת "אל דאנטה" (לפי השן), מסננים ומצננים מעט.
2. מחממים במחבת גבוהה 1/3 כוס שמן זית ומוסיפים את החצילים, הפלפלים האדומים והירוקים ואת הפלפל החריף.
3. לאחר ריכוך קל מוסיפים את פרוסות השום והעגבניות המיובשות, ומערבבים כ-2 דקות עד להשחמה קלה של השום.
4. מוסיפים 1/3 כוס יין אדום ומצמצמים כ-2 דקות.
5. מוסיפים את החמאה ומעל חצי חופן של הכוסברה והפטרוזיליה, 4 קורט מלח ומערבבים.
6. מוסיפים מהפטוצ'יני מעל ומערבבים היטב.
7. מעבירים לצלחות, מעל כל מנה מפזרים פתיתי פרמז'ן ומגישים חם.
דרג: