פטוצ’יני עם פטריות פורצ’יני ארטישוק ושמנת

פסטה היא אפשרות נפלאה למנה עיקרית המוגשת באהבה

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: שף בני סיידא

דרג:
פטוצ’יני עם פטריות פורצ’יני ארטישוק ושמנת
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 500 גרם פטוצ’יני
  • לרוטב:
  • 80 גרם חמאת תנובה
  • 4 כפות שמן זית
  • 8 ארטישוק טרי נקי ופרוס
  • 5 שיני שום כתושות
  • 1 סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות
  • 30 גרם פטריות פוצ’יני שרויות במים רותחים
  • 1/2 כוס יין לבן יבש
  • 1 מכל שמנת עמידה לקצפת מסדרת השף הלבן
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 4 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 100 גרם פתיתי פרמז׳ן מסדרת השף הלבן

אופן הכנה:

1. ממיסים במחבת חמאה ושמן מוסיפים את הארטישוק ומטגנים עד שיזהיב. מוסיפים את השום והשמפיניון ומטגנים 4 דקות. מסננים את פטריות הפורצ’יני חותכים לרצועות ומטגנים מספר דקות.
2. מוסיפים את היין ומאדים על להבה גבוהה, מוסיפים את השמנת, מתבלים במלח ובפלפל ומבשלים עד שהרוטב מסמיך. מסירים מהאש מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים.
3. מבשלים את הפטוצ’יני לפי הוראות היצרן, מסננים מחלקים לצלחות, יוצקים מעל מעט מהרוטב, זורים גבינת פרמז׳ן ומגישים.
 
דרג: