פטוצ’יני סלמון מעושן

מתכון נהדר לפסטה-דגים, מנה מיוחדת לארוחת שישי

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פטוצ’יני סלמון מעושן
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 5 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 חבילה פתיתי פרמז’ן לפסטה מסדרת השף הלבן
  • 2 מיכלי שמנת עמידה לקצפת 38% מסדרת השף הלבן
  • 500 גרם פטוצ’יני
  • 150 גרם סלמון מעושן דגי תנובה
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות בצל ירוק קצוץ (רצוי החלק הירוק)
  • 1 כפית חרדל רגיל
  • 2 כפות קישוטי עגבניות בשמן זית של אוליביה
  • קורט מלח
  • קורט פלפל שחור גרוס

אופן הכנה:

1. מבשלים את הפטוצ’יני במי מלח עד דרגת אלה-דנטה (כמעט רך).
2. חותכים את הסלמון לרצועות.
3. מחממים שמן זית במחבת טפלון ומוסיפים את השום, השמנת, החרדל והבצל ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מביאים לרתיחה ומורידים לאש קטנה.
4. מוסיפים את רצועות הסלמון המעושן למחבת וממשיכים בבישול במשך 5 דקות נוספות.
5. מחממים את הפטוצ’יני ומחלקים לצלחות. במרכז כל צלחת יוצקים מצקת מהרוטב.
6. מפזרים מעל את פתיתי הפרמז’ן ומקשטים בעיטורי העגבניות.


 
דרג: