פטוצ'יני גבינת עיזים רכה

מנה משביעה וקלה להכנה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פטוצ'יני גבינת עיזים רכה
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 2 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 180 גרם גבינת פיראוס פרומעז רכה של תנובה
  • 3 עגבניות מיובשות
  • 4 עלי בזיליקום גדולים
  • 6 זיתים יווניים שחורים (טאזוס)
  • 1 ענף בצל ירוק טרי, עם השורש הלבן
  • 250 גרם פטוצ'יני
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח
  • פלפל לבן גרוס

אופן הכנה:

הכנה
1. חותכים את הפרומעז לקוביות קטנות בעזרת סכין חלקה חדה, שחוממה בתוך כוס מים רותחים.
2. חותכים את העגבניות המיובשות ועלי הבזיליקום לרצועות דקיקות, מגלענים את הזיתים ופורסים לחצאי פרוסות עדינות.
3. צולים את הבצל הירוק בכף שמן זית חמה לדקה ומוציאים לנייר סופג.
4. לפני ההגשה מבשלים את הפטוצ'יני לפי הוראות היצרן עד לריכוך "אל-דנטה" ומסננים היטב. לא שוטפים.
5. מעבירים למצלית גדולה את הפטוצ'יני החם ומערבבים עם 2 כפות שמן זית שחומם במצלית ומערבבים לדקה בצרוף 2 קורט מלח ומעט פלפל לבן גרוס.
6. בעזרת שני מזלגות גדולים, מערבבים את הפטוצ'יני, הגבינה, העגבניות ועלי הבזיליקום, בתוספת כף שמן זית.
7. מגישים חם בעיטור הבצל הצלוי מעל.
דרג: