פטוצ'יני בשמנת וסלמון

מנת פסטה מעולה, לא משמינה מדי ולא טריוויאלית, מיץ הלימון והגרידה משדרגים את המנה ומוסיפים לה נופך מיוחד

מאת: אסף אונגר \

מקור מתכון: אסף אונגר

דרג:
פטוצ'יני בשמנת וסלמון
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 בצל סגול קצוץ לקוביות קטנות
  • שן שום קצוצה דק
  • 1 כפית שמן זית לטיגון
  • 200 גרם סלמון מעושן- חתוך לרצועות דקות
  • 2 מיכלי שמנת מתוקה 15% מסדרת השף הלבן
  • מיץ מחצי לימון טרי
  • קליפת לימון מגוררת מחצי לימון
  • קורט אגוז מוסקט מגורר טרי
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל לפי הטעם
  • כוס עירית קצוצה דק דק
  • גבינת פרמז'ן מגוררת להגשה
  • חבילת פסטה פטוצ'יני (נקראת גם טליאטלה)

אופן הכנה:

הכנה:
1. מרתיחים מים בסיר עם חופן מלח גס ומבשלים את הפסטה עפ"י הוראות היצרן.
2. לרוטב: במחבת רחבה- מטגנים את הבצל הסגול במעט שמן זית, כשהוא נהיה שקוף מוסיפים את השום ומוסיפים לטגן עוד כחצי דקה (נזהרים שהשום לא יישרף) מוסיפים את רצועות הסלמון המעושן ומטגנים עוד כדקה.
3. מוסיפים את השמנת (או שמנת פלוס חלב כאמור) למחבת ומבשלים עוד כשתי דקות על אש גדולה-בינונית. בוחשים.
4. מקטינים את האש ומוסיפים את מיץ הלימון, קליפת הלימון המגוררת והתבלינים. מבשלים על אש קטנה עוד כ-5-10 דקות עד לריכוז הטעמים.
5. מכבים את האש. מוסיפים את העירית הקצוצה ומערבבים עם הפסטה המבושלת (ניתן לא לנער את הפסטה במסננת כך שהיא תישאר רטובה מעט והמים שדבקו בה ידללו מעט את הרוטב עם הוא סמיך מדי).
6. מסדרים יפה בצלחות ובוזקים מעל כל מנה מעט גבינת פרמז'ן מגוררת.
דרג: