פטוצ'יני ברוטב שמנת, פסטו, בזיליקום וכוסברה פיקנטי

מנה שהולמת שפים ורומנטיקנים מתחילים מהמטבח האיטלקי באהבה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פטוצ'יני ברוטב שמנת, פסטו, בזיליקום וכוסברה פיקנטי
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • חצי כפית פלפל ירוק חריף קצוץ
  • 2 כוסות עלי בזיליקום
  • 1/3 כוס צנוברים
  • 2 שיני שום שלמות קלופות
  • גבינת פרמז'ן מסדרת השף הלבן
  • 3/4 כוס שמן זית
  • חצי צרור כוסברה טריה
  • מלח
  • פלפל לבן
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה 32% מסדרת השף הלבן
  • 400 גרם פטוצ'יני
  • 1/3 כוס אגוזי מלך קצוצים

אופן הכנה:

1.מעבירים לכלי מעבד מזון את הבזיליקום,הכוסברה,הצנוברים,שום,קורט מלח,1/3 כוס גבינת פרמז'ן, פלפל חריף,פלפל לבן ומעט שמן זית.
2.טוחנים תוך הוספת עוד שמן זית למחית מעט "יבשה" בעלת מרקם מעט גס ואחיד .
3.מחממים במחבת את הפסטו ומוסיפים את השמנת המתוקה תוך ערבוב ומתבלים במעט מלח קורט מוסקט ומסמיכים קלות על להבה בינוניות תוך ערבוב.
4.מבשלים את הפטוצ'יני לרמת ריכוך "אל דנטה" ומצננים במעט מים ומעבירים לקערת הגשה.
5.יוצקים מעל הפטוצ'יני את רוטב הפסטו ומעטרים באגוזים ומגישים חם.
 
דרג: