פטאייר גבינות ומנגולד

כיסוני בצק שמרים ממולאים בגבינות צאן מתובלות בחמצמצות

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פטאייר גבינות ומנגולד
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 15 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • 40 גרם שמרים טריים
  • 1 כף סוכר
  • 300 מ”ל (¼1 כוסות) מים
  • 840 גרם (6 כוסות) קמח
  • 1 כפית מלח
  • 150 גרם חמאה
  • למלית:
  • 1 חבילה (300 גרם) עלי מנגולד (ללא גבעולים)
  • 3 גבעולי סלרי אמריקאי קצוצים
  • 3 גבעולי בצל ירוק חתוכים לרצועות
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס טרי
  • מעט אגוז מוסקט מגורר
  • 1 חבילה (250 גרם) גבינה צפתית
  • 1 גליל גבינת עיזים
  • 50 גרם גבינת פקורינו מגוררת דק
  • 200 גרם פתיתי גבינה צהובה

אופן הכנה:

1. מכינים בצק שמרים: מערבבים שמרים עם מים וסוכר.
2. מערבלים קמח ומלח במיקסר עם וו לישה, מוסיפים חמאה ומערבלים כ-4 דקות או עד לקבלת פירורים. יוצקים את תערובת השמרים וממשיכים ללוש עוד כ-6 דקות עד לקבלת בצק רך ונעים, שאינו נדבק לידיים. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
3. מכינים את המלית: מחממים מחבת טפלון יבשה ומאדים בה מנגולד 4-3 דקות, או עד שהופך סמרטוטי. מוסיפים סלרי ובצל ומערבבים עוד 3 דקות לריכוך. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט ומצננים.
4. מערבבים את הגבינות בקערה.
5.מחממים תנור ל-190 מעלות.
6. מעצבים את הפטאייר, ממלאים ואופים: מחלקים את הבצק ל-15 כדורים. מרדדים כל כדור לעיגול בקוטר 18 ס”מ. במרכז כל עיגול שמים כף מלית מנגולד ועליה כפית תערובת גבינות. סוגרים משלושה כיוונים, כמו שמכינים אוזן המן. משאירים את המרכז מעט פתוח.
7.אופים כ-20 דקות או עד שמזהיב, או מטגנים במחבת כבדה עם מעט שמן.

דרג: