פחזניות במילוי קצפת ברוטב קרמל

פחזניות קטנות ויפות ממולאות בקצפת וברוטב קרמל. קינוח מרשים שכולם אוהבים, שאפשר להכין כמתכון חלבי או כמתכון פרווה

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דורית מיינצר (מתוך מוסף "שף", לאישה)

דרג:
פחזניות במילוי קצפת ברוטב קרמל
עד 20 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 20

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • 1 ¼ כוס חלב תנובה או מים
  • 1 ¼ כוס מים
  • 200 גרם חמאת תנובה או מרגרינה
  • 2 כוסות קמח
  • 7 ביצים
  • ½ כפית מלח
  • 1 כף סוכר
  • למילוי:
  • 500 מ"ל קצפת צמחית או שמנת להקצפה 32% או 38% מסדרת השף הלבן
  • לרוטב:
  • 1 כוס סוכר
  • 125 מ"ל קצפת צמחית שמנת להקצפה 32% או 38% מסדרת השף הלבן

אופן הכנה:

1. לבצק: שמים בסיר חלב, מים, חמאה,סוכר ומלח. מניחים על להבה בחום בינוני ומביאים עד סף רתיחה כך שהחמאה תימס. מורידים מהאש ומוסיפים את כל הקמח. מערבבים היטב, כך שלא יהיו גושים, מחזירים לאש ומערבבים עוד מספר דקות.
2. מעבירים את הבצק לקערת המערבל. מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, ומערבבים באמצעות וו הגיטרה, כך שכל הביצים נספגות פנימה.
3. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומחממים תנור ל-170 מעלות. בעזרת מזלף או בעזרת כף צרים כדורים מהבצק (כל כדור בגודל של אגוז מלך) ומניחים בתבנית במרווח של כ-5 ס"מ אחד מהשני (הקפידו על המרחק, שכן הפחזניות משלשות את גודלן). מכניסים לתנור ואופים כ- 50 דקות, עד לקבלת צבע חום-זהוב (אין לפתוח את דלת התנור במהלך האפייה). מניחים להתקרר.
4. לרוטב: שמים בסיר 1 כוס סוכר ו-1/4 כוס מים ומבשלים על להבה בינונית, עד שהסוכר הופך לקרמל בצבע חום-ענבר. מורידים מהאש, מוסיפים מעט מהשמנת המתוקה/קצפת צמחית (נוזל ללא הקצפה) ומערבבים. מוסיפים בהדרגה את שאר השמנת/קצפת ומערבבים, עד לקבלת רוטב חלק ואחיד.
5. למילוי: מקציפים בקערה את השמנת המתוקה/הקצפת הצמחית, עד לקבלת קצף יציב.
6. חותכים כל פחזנית במרכז, ממלאים בקצפת ויוצקים מעל את רוטב הקרמל.


דרג: