פורטובלו עם רגו עגבניות ובולגרית

פורטובלו עם רגו עגבניות ובולגרית

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פורטובלו עם רגו עגבניות ובולגרית
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 4 פטריות פורטובלו גדולות
  • מלח גס
  • שמן זית
  • חומץ בלסמי
  • 4 ענפי טימין טריים, קטנים
  • 8 עגבניות בינוניות, בשלות
  • 1/2 בצל לבן קטן, קצוץ
  • 1/2 כפית שום כתוש
  • 1/2 קולרבי קלוף
  • 1 מנגו בינוני, בשל
  • 1/3 כוס כוסברה קצוצה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1 חב' פיראוס בולגרית מעודנת 9% של תנובה
  • עלי כוסברה לעיטור

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מסירים את רגלי הפטריות. שומרים את הרגליים בצד להמשך המתכון.
2. מניחים את הפטריות בתבנית מרופדת נייר פרגמנט ומעל מפזרים מעט מלח גס, שמן זית ו 2-3 טיפות של חומץ בלסמי. מעל מניחים ענף קטן של טימין.
3. צולים בתנור החם לריכוך קל ומצננים.
4. את העגבניות חותכים לקוביות ומערבבים עם הבצל הקצוץ ועם 2 קורט מלח ומעט פלפל שחור דק , חצי כפית שום כתוש, 3 כפות שמן זית וצולים למשך 15 דקות תוך ערבוב מידי פעם.
5. מוציאים לקערה חצי מכמות העגבניות ומצננים.
6. לשארית העגבניות מוסיפים 3 כפות מים ומבשלים לעוד 10 דקות מעל חום נמוך בערבוב קל.
7. טוחנים את העגבניות שבושלו לרוטב.
8. חותכים חצי מכמות רגלי הפטריות, הקולרבי והמנגו לקוביות קטנות ומערבבים עם הכוסברה, מעט שמן זית, קורט מלח ומעט פלפל שחור גרוס.
הרכבת המנה:
9. יוצקים בצלחת כף מרוטב העגבניות, מעל מניחים פיטריה צלויה.
10. עורמים על הפטריה מסלט המנגו, מעליו מעט מהעגבניות הצלויות.
11. מפוררים מהגבינה הבולגרית מעל העגבניות.
12. מעטרים בעלה כוסברה ומגישים קר.
דרג: