פורטובלו חמות במילוי פירות מיובשים וגבינות

מנת פתיחה טעימה ומרשימה: פטריות פורטבלו בציפוי מטוגנות וממולאות בגבינות ופירות יבשים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פורטובלו חמות במילוי פירות מיובשים וגבינות
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 12 פטריות פורטובלו גדולות שלמות
  • למילוי:
  • 100 גרם גבינת כנען מסדרת השף הלבן
  • 50 גרם גבינת "גלעד קצ'קבל" של תנובה, מגורדת
  • 100 גרם פתיתי גבינת עמק למאפים מסדרת השף הלבן
  • 8 תאנים מיובשות, קצוצות
  • 3 כפות בוטנים מרוסקים
  • 8 משמשים מיובשים, קצוצים
  • 1 כף פסטו
  • לציפוי:
  • 1 כוס קמח לבן בצלחת שטוחה
  • 4 ביצים, טרופות בקערה
  • ½1 פירורי לחם בצלחת רחבה
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 כף עלי טימין קצוצים
  • שמן לטיגון עמוק

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. אוחזים ברגל הפטריה ומסירים אותה בשלמותה. חצי מכמות הרגליים קוצצים למילוי. שומרים את מה שנותר מכוסה במקרר כתוספת לסלט או למתכון אחר.
2. קולפים בקלות את הפטריה מהקליפה העדינה על ידי אחיזה בקצה העור הקרוב לבסיס הפטריה ומשיכה כלפי חוץ, כך קולפים סביב.
3. מערבבים את כל חומרי המילוי היטב בקערה.
4. מחלקים את המילוי ל-12 ויוצרים מעין כדור דחוס מכל חלק. מניחים כדור מילוי על בטן הפטריה, לוחצים קלות ודוחסים בין הידיים כך שהמילוי יתחבר לפטריה ויקבל צורת כדור.
5. מכינים את הציפוי:
מניחים בקערה את הפטרוזיליה ו-2 קורט פלפל שחור גרוס וכף הטימין, מוסיפים את פרורי הלחם ומערבבים.
6. מגלגלים כל פטריה היטב בקמח, בביצה ובפרורי הלחם.
7. מחממים את השמן לחום בינוני ומטגנים עד קבלת צבע זהוב ויפה. מוציאים לנייר סופג ומצננים.
8. לפני ההגשה מחממים את התנור, מכסים את הפטריות ברדיד אלומיניום וצולים ל-2-3 דקות בחום בינוני ומגישים חם.
 
דרג: