פוקצ'ת פירות העונה

מאפה קייצי נפלא מכל המשלב פירות מתוקים

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: נעמי אבליוביץ' \

צילום: נעמי אבליוביץ' \

עיצוב: נעמי אבליוביץ'

דרג:
פוקצ'ת פירות העונה
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 35 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 כף שמרים יבשים או 1/3 קובייה שמרים טריים
  • 1 כפית מלח ים דק
  • 1 כף סוכר
  • ¼1 כוסות מים פושרים
  • 50 גרם חמאת "תנובה", רכה + 3 כפות חמאה מומסת, להברשה
  • פירות העונה (ענבים, שזיפים, נקטרינות, תאנים, תפוחים,אגסים), שטופים, קלופים ופרוסים
  • דבש
  • ½3 כוסות קמח מנופה

אופן הכנה:


1. בקערה גדולה מערבבים את הקמח, השמרים, המלח והסוכר.
2. יוצרים גומה במרכז ומוזגים לתוכה את המים והחמאה. מערבבים את התערובת עד שמתקבל בצק רך. אם צריך מוסיפים עוד מים.
3. מקמחים משטח עבודה ולשים את הבצק 8-10 דקות עד שמתקבל בצק מבריק וגמיש. לחילופין, אם משתמשים במיקסר שמים את תערובת השמרים בקערת המיקסר, מוסיפים את שאר החומרים ולשים בעזרת וו לישה, תוך כדי הוספה הדרגתית של מים. לשים עד לקבלת בצק מבריק וגמיש, כ-10 דקות.
4. משמנים קערה ויוצרים מהבצק כדור. מניחים את כדור הבצק בקערה והופכים אותו כך שהוא כולו משומן.
5. מכסים בניילון לא נצמד ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר כשעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
6. מרדדים את הבצק למלבן בגודל 25X40 ס"מ. מורחים על מחצית ממלבן הבצק חמאה מומסת ומקפלים לשניים כך שמתקבל מלבן בגודל 20X25 ס"מ.
7. מעבירים את הבצק לתבנית האפייה. יוצרים בבצק גומות בעזרת האצבעות, מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה כ-30-40 דקות.
8. מחממים תנור ל-200 מעלות. מפזרים מעל את הפירות בשכבה אחידה, מברישים מעט חמאה מומסת ואופים בתנור עד שהפוקאצ'ה תפחה והזהיבה, כ- 30 דקות. מעבירים לצינון על רשת.
9. מזליפים דבש מעל, פורסים ומגישים.

דרג: