פוקצ'ה קלה להבכנה

רוצים להפתיע את כולם עם מאפה עשיר וקל להכנה? קבלו את הפוקצ'ה המושלמת

מאת: שיר אלגום

דרג:
פוקצ'ה קלה להבכנה
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • 1 ק''ג קמח לבן
  • 11 גרם שמרים יבשים
  • 22 גרם מלח ים דק
  • 45 גרם סוכר
  • 2 כפות שמן זית
  • 680 גרם מים
  • מעל:
  • רוזמרין
  • מלח ים גס
  • שמן זית
  • לרוטב:
  • שמנת חמוצה
  • 2 עגבניות
  • מלח
  • מעט שמן זית

אופן הכנה:

אופן הכנה: 

1. מנפים את הקמח לקערה עמוקה ומוסיפים את השמרים, המלח והסוכר. מערבבים היטב, מוסיפים את שמן הזית ואת כל המים בבת אחת ומערבבים בשתי הידיים במשך 7 דקות.
2. מכסים את הקערה בניילון נצמד או מגבת לחה, ומניחים ל-45 דקות.
3. מקפלים את הבצק, מכסים, ומניחים לתפוח עוד 30 דקות.
4. מכדררים 6 כדורים ומניחים על משטח מקומח. מגלגלים אותם פעם אחת.
5. מניחים לכדורים לתפוח 20 דקות. פותחים כדור אחד בין שתי כפות הידיים (אפשר עם שמן זית או בלי לשומרים). מניחים על אבן אפייה (לא חובה) עד שאפוי וזהוב.
6. כשמוציאים מהתנור מזלפים על הפוקצ'ה שמן זית, מלח ים ורוזמרין (רק העלים). מחזירים את הפוקצ'ה לתנור ל-2 דקות. מוציאים ואוכלים חם.
7. לרוטב:
חצי שעה לפני ההגשה, מניחים את השמנת הפוכה בצלוחית עד שהיא מגירה את הנוזלים שלה. אחרי חצי שעה מוציאים את הנוזלים ומועכים את השמנת עד לקבלת מרקם חלק. שמים על צלחת כמו חומוס ומעל ''סוחטים'' את העגבניות שמים שמן זית ומלח ו"מנגבים" עם הפוקצ'ה.
דרג: