פוקצ’ה עם גבינת חרמון מוגשת עם ממרח פלפלים

מאפה טעים ומושקע

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פוקצ’ה עם גבינת חרמון מוגשת עם ממרח פלפלים
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לפוקצ’ה:
  • 4 כוסות קמח
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית סוכר
  • 5 כפות שמן זית
  • 30 גרם שמרים
  • 1/3 1 כוס מים פושרים
  • למלית:
  • 6 פלפלים בצבעים, חצויים ומטוגנים
  • 200 גרם גבינת חרמון
  • פיראוס מפוררת
  • עלי טימין
  • 6 כפות שמן זית
  • לממרח פלפלים וגבינה:
  • 5 פלפלים אדומים קלויים וקלופים
  • 4 שיני שום קלופות
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 150 גרם גבינה לבנה 5%

אופן הכנה:

הכנה
1. לפוקצ’ה: שמים בקערה את כל המרכיבים פרט למים, מוסיפים את המים בהדרגה ולשים 10 דקות לקבלת בצק חלק וגמיש. מכסים ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו. לשים ומתפיחים שוב.
2. מחלקים את הבצק ל-6 כדורים שווים משטחים כל כדור לעלה עגול בקוטר 11 ס"מ ומניחים בתבנית אפייה. מתפיחים 15 דקות. מחממים תנור לחום בינוני (180מעלות) ואופים את הפוקצ’ה 10 דקות.
3. שמים מעל כל פוקצ’ה חצי פלפל אדום וחצי פלפל צהוב או ירוק , מעט גבינת חרמון פיראוס, טימין ושמן זית ואופים עוד 10-15 דקות עד שהפוקצ’ה מזהיבה. מגישים חם עם ממרח פלפל בגבינה.
4. לממרח פלפלים וגבינה: שמים את כל המרכיבים במעבד מזון ומעבדים לממרח אחיד.
 
דרג: