פופקורן קרמל

פופקורן

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: נעמי אבליוביץ' \

צילום: נעמי אבליוביץ' \

עיצוב: נעמי אבליוביץ'

דרג:
פופקורן קרמל
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 1 מנה

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • פופוקורן מוכן מ- 1/2 כוס גרעיני תירס
  • 50 גרם חמאה
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית תמצית וניל

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-150 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. מניחים את הפופקורן בקערה גדולה.
3. בסיר קטן, מניחים את החמאה, סוכר, מלח ו-2 כפות מים ומביאים לרתיחה תוך ערבוב מתמיד לסירופ סמיך. מוסיפים את תמצית הוניל לסירופ ומערבבים.
4. יוצקים את הסירופ לקערת הפופקורן, מערבבים לכיסוי אחיד ומעבירים לתבנית. אופים בתנור כ-40 דקות. מדי פעם מערבבים את הפופקורן.
5. מניחים להתקרר לטמפרטורת החדר לפני שמעבירים לכלי אטום.
דרג: