פונדו סוגי גבינות

קינוח מפנק טעים ומשביע

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פונדו סוגי גבינות
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: קערה גדולה

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 100 גרם גבינת "גליל רוקפור" של תנובה
  • 50 גרם גבינת "גלעד קשקבל" של תנובה
  • 150 גרם גבינת כנען מסדרת השף הלבן
  • חצי כוס שמנת מתוקה 32% מסדרת השף הלבן
  • קורט קטן אגוז מוסקט טחון
  • 2 כפות יין אדום
  • 2 מלפפונים חתוכים לחצי ולאחר מכן חתוכים למקלות
  • 1/4 כרובית טריה, מפורקת לפרחים קטנים
  • 1 סלסלת פטריות טריות חתוכות לרבעים
  • חצאי עגבניות שרי
  • פלפל שחור גרוס

אופן הכנה:

הכנה
1. מחממים בסיר בינוני את השמנת עד לרתיחה קלה, מוסיפים את הגבינות, אגוז המוסקט והיין.
משלב זה חייבים לבחוש כל כמה שניות.
2. מסמיכים את הרוטב על להבה בינונית, המרקם חייב להיות סמיך אך עדיין נוזלי מעט.
3. מעבירים מיד את הרוטב לכלי הפונדו עם נר תחתיו.
4. מעטרים בפלפל שחור גרוס ומגישים בליווי סוגי הירקות או כל חטיף אחר שאוהבים.

הערות:
*ניתן לשנות את סוגי הגבינות שמופיעות במתכון או את הכמויות, אך יש להתחשב בטעמים ולא להפריז בכמויות של גבינות חריפות בטעמן. גבינות שלהן קליפה קשה דוגמת הקממבר, יש לקלוף בעזרת סכין חדה.
**כמות השמנת לא משתנה, אך במידה והתערובת סמיכה מדי, ניתן לדלל במעט חלב חם.
***יש לשים לב שלא להרתיח יותר מדי זמן את התערובת, היא נשרפת במהירות.
 
דרג: