פומס דה גרטין במילוי פטריות וגבינה

תפוחי האדמה שבמנה זו סופגים את הטעמים של הפטריות השונות ומקבלים מרקם רך בעזרת השמנת המתוקה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פומס דה גרטין במילוי פטריות וגבינה
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 2 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 תפוחי אדמה בינוניים
  • 1/2 סלסלת פטריות שמפניון
  • 1/2 סלסלת פטריות יער
  • 1 פטריית פורטובלו גדולה
  • 1/2 בצל בינוני
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום קצוצות דק
  • 1/3 כוס יין אדום
  • 1 קורט אגוז מוסקט
  • 150 מ"ל שמנת מופחתת שומן 10% מסדרת השף הלבן
  • ענפי קורנית טריה
  • ½1 כפית מלח
  • 150 גרם פתיתי גבינה לפיצה מסדרת השף הלבן

אופן הכנה:

אופן הכנה:
1. קוצצים גס את הפטריות.
2. קוצצים דק את הבצל האדום.
3. מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית ומאדים את הבצל 5 דקות מעל להבה עדינה.
4. מוסיפים את השום, הפלפל השחור, הפטריות וכף עלי קורנית קצוצים. צולים עוד 5 דקות.
5. מוסיפים את היין והשמנת, מאדים ומצמצמים מעט את הנוזלים.
6. מוסיפים 2 קורט מלח וקורט מוסקט ומערבבים.
7. מרתיחים חצי סיר עם מים וכפית מלח ומבשלים את תפוחי האדמה עד לריכוך קל.
8. חוצים את תפוחי האדמה לאורכם ובעזרת כפית מרוקנים כשליש מכל חצי תפוחי האדמה (יוצרים מעין קעריות מתפוחי האדמה)
9. מחממים תנור ל-180 מעלות.
10. ממלאים את תפוחי האדמה עם מילוי הפטריות ומעבירים לתבנית פיירקס, מכסים וצולים 10 דקות.
11. מסירים את המכסה וצולים עוד 3-4 דקות.
12. מפזרים מעל את הגבינה ומחזירים לתנור, עד להשחמה קלה.
13. מעטרים בענפי קורנית טריים ומגישים חם.
דרג: