פול, שעועית צהובה, ותרד עם נתחי סינטה צלויים ברוטב קארי וחלב קוקוס

כמה קלה להכנה, ככה טעימה! המנה העיקרית שתכבוש את הארוחה ותקצור אינספור מחמאות. לקטי הירקות של סנפרוסט מקצרים כאן את זמן ההכנה

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: גבי סמלסון \

צילום: גבי סמלסון \

עיצוב: גבי סמלסון

דרג:
פול, שעועית צהובה, ותרד עם נתחי סינטה צלויים ברוטב קארי וחלב קוקוס
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ בשרי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 5

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1/2 שקית פול ירוק מוקפא סנפורסט (400 גרם)
  • 1/2 שקית שעועית צהובה חתוכה מוקפאת סנפרוסט (400 גרם)
  • 1/2 שקית עלי תרד מוקפאים סנפרוסט (400 גרם)
  • 2 כוסות אורז לבן ואדום, מבושלים (שקית מעורבת)
  • מעט שמן זית
  • 4 שיני שום, פרוסות
  • 1 פחית חלב קוקוס (400 מ"ל)
  • כפית כורכום
  • 2 כפיות קארי
  • מלח פלפל שחור, גרוס
  • 3 כפות כוסברה, קצוצה
  • הכנת הבשר:
  • 400 גרם בשר סינטה חתוך לרצועות דקות "אדום אדום"
  • שמן שומשום
  • מלח ,פלפל שחור, גרוס

איך מכינים:

1. מכינים את התרד לפי ההוראות שעל האריזה, מסננים ושמים בצד.

2.     מפשירים את הפול והשעועית במסננת תחת מי ברז. מחממים שמן זית במחבת גדולה,
 מוסיפים את השום ומטגנים קלות. מוסיפים את הפול והשעועית וממשיכים לטגן תוך ערבוב 2-3   
 דקות נוספות, מוסיפים את חלב הקוקוס, מנמיכים את הלהבה ומתבלים בכורכום, קארי מלח פלפל, וכוסברה, ממשיכים לבשל עד הסמכת הרוטב.

3.     מתבלים את רצועות הסינטה במלח ופלפל, מחממים מחבת ברזל ומשמנים קלות בשמן שומשום.
     מוסיפים את  נתחי הסינטה ומקפיצים  כ- 2 דקות מכל צד.

4.     להגשה : מניחים  את האורז במרכז צלחת הגשה גדולה, מסדרים מסביב את הפול, והשעועית, ומעל מניחים לסירוגין את הבשר והתרד.

דרג: