פולנטה טרייה עם סלק צלוי

שפים רבים הכניסו את הפולנטה הטרייה לתפריט שלהם, ולא סתם: מדובר בגרסה משודרגת, בריאה ויפה ומפנקת לממליגה ולפולנטה היבשה, וזוהי תוספת מבורכת לכל ארוחה.

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פולנטה טרייה עם סלק צלוי
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 3 סלקים טריים, קלופים ומוקפאים "סנפרוסט"
  • 4 כפות שמן זית
  • מעט מלח
  • 300 גרם גרעיני תירס מוקפאים של "סנפרוסט"
  • 100 גרם תירס מתוק משומר
  • 125 מ״ל (1/2 כוס) שמנת לבישול 15% שומן "השף הלבן"
  • 50 גרם חמאת תנובה
  • 50 גרם פתיתי גבע פרמזן 23% שומן "השף הלבן" (ועוד קצת לפזר מלמעלה)
  • טימין

אופן הכנה:

1. מחממים מראש תנור לחום גבוה (220 מעלות). מסדרים את הסלקים
בתבנית מרופדת בנייר אפייה וצולים עד שהם רכים, בערך 40 דקות,
תלוי בגודל הסלק. מוציאים מהתנור, חותכים לקוביות קטנות.
מתבלים בשמן זית ומעט מלח.
2. בינתיים שמים את התירס הקפוא ואת המשומר בבלנדר וטוחנים
למחית. מעבירים לסיר קטן ומוסיפים את השמנת לבישול, החמאה
והפרמזן. מבשלים תוך כדי בחישה על אש קטנה עד שהתירס מתרכך
והפולנטה מסמיכה. מסירים מהאש.
3. מעבירים את הפולנטה לקערת הגשה. מפזרים מעל את קוביות הסלק.
מתבלים עם קצת טימין ומגישים.

טיפ: גרסת פרווה
אין כל מניעה להכין את המנה הנהדרת הזו עם קרם בישול צמחי 5%
שומן ושמן זית. המירו את השמנת לבישול בקרם הבישול הצמחי ואת
החמאה בשליש כוס שמן זית. במקרה כזה מומלץ להוסיף עוד קצת
מלח ואולי גם עגבניות שרי שצליתם בתנור על חום גבוה לרבע שעה. הן
יחליפו בשמחה את הפרמזן ויעשה עבודה נפלאה. אם יש לכם אומץ -
גם פילה של אנשובי קצוץ או שלם, ילך מעולה מעל הכל.

דרג: