פוטיפור מתוק כשר לפסח

פוטיפורים ערבים לחך, מתאים לקיץ

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פוטיפור מתוק כשר לפסח
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: מנג'טים

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • קילו וחצי צימוקים
  • כף קוניאק (רצוי)
  • כף שרי (למי שאין לא חייב)
  • 4 חבילות שוקולד מריר
  • שלוש מאות גרם חמאה
  • שלוש רבעי כוס חלב
  • 200 גרם אגוזי לוז

אופן הכנה:

הכנה
1. משרים את הצימוקים בקוניאק ובשרי ובמעט מים, שיכסה את כמות הצימוקים למשך לילה ומסננים בבוקר.
2. ממיסים בסיר כפול (עם מסננת) את השוקולד עם החלב.
3. מפוררים לתוך את האגוזים ולא לרסק לגמרי, מוסיפים את הצימוקים לתערובת ומערבבים טוב הכל.
4. שופכים את התערובת למנג'טים-(עטרות נייר) או לתבנית סיליקון של מאפינס ומקפיאים.
5. אחרי שמקפיאים את הפוטיפורים אפשר לשים אותם בקופסה ולהגיש חם עם גלידה

דרג: