פודניג שוקולד אפוי

קינוחי פודינג אישיים לחובבי השוקולד, סיומת מושלמת לסעודת שישי

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: פודניג שוקולד אפוי

דרג:
פודניג שוקולד אפוי
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 200 גרם שוקולד מריר קצוץ
  • 200 גרם חמאה
  • 2 כפיות קפה נמס מומס בכף מים חמים
  • 2 כפות ליקר שוקולד
  • 2 חלמונים
  • 5 ביצים
  • חצי כוס סוכר חום
  • 1/3 כוס קורנפלור
  • לגנאש (רוטב שוקולד):
  • 100 גרם שוקולד מריר קצוץ
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה

אופן הכנה:

1. מחממים תנור ל - 160 מעלות.
2. ממיסים את השוקולד, החמאה, והקפה המומס מעל בן- מארי. מצננים מעט ומערבבים פנימה את ליקר השוקולד.
3. בקערה נפרדת טורפים את הביצים ושני החלמונים עם סוכר, עד שנוצרת תערובת אחידה. מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים. מוסיפים את תערובת השוקולד ומערבבים.
4. יוצקים את התערובת לכלים אישיים / ספלי חרס עמידים בחום עד 2/3 גובה מהכלים. מסדרים בתבנית ומוסיפים מים עד מחצית מגובה הכלים.
5. אופים  כ- 10 דקות עד שהפודנג מתייצב.
6. מכינים גנאש: מחממים שמנת. על סף רתיחה יוצקים על השוקולד וממתינים דקה או שתיים. מערבבים לתערובת אחידה ויוצקים על הפודינג החם. מגישים מיד. ניתן להטמין בתחתית הכלים הפתעות כמו אבקת נוגט/ אגוזים/ שקדים/ פרלינים...

דרג: