פודינג אורז עם דובדבנים

פודינג אורז עם דובדבנים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פודינג אורז עם דובדבנים
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 30 גרם חמאת תנובה
  • 1 צנצנת דובדבנים חמוצים בסירופ (להשיג ברשתות השיווק)
  • 1/2 כוס אורז שטוף ומסונן
  • 1/2 מקל וניל
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2+1/2 כוסות חלב תנובה
  • 1 כוס שמנת מתוקה להקצפה 32% מסדרת השף הלבן

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. חורצים את 1/2 מקל הווניל לאורכו.
2. בסיר בינוני מערבבים את כל חומרי הגלם למעט הדובדבנים.
3. מכסים, מביאים לרתיחה ומעבירים לחום נמוך.
4. חשוב לערבב כל 5 דקות.
5. מבשלים כ-40-30 דקות לערך.
6. מוציאים את מקל הווניל, חותכים חריץ לאורכו ובעזרת קצה הסכין מוציאים את הגרגירים ומוסיפים לאורז.(את התרמיל הריק מערבבים עם חצי ק"ג סוכר ומשאירים לכמה ימים, לקבלת סוכר וניל טבעי).
7. הנוזלים יספגו באורז והוא יתפח ויתמזג למרקם לח בהיר ודביק,כמרקם פודינג סמיך ואחיד.
8. מכבים את החום ומשאירים מכוסה לקירור.
9. מערבבים שוב ומעבירים למקרר .
10. בודקים שבדובדבנים אין חרצנים וחוצים אותם.
11. מחלקים למנות ומעל כל מנה מוסיפים כף מלאה של דובדבנים בסירופ. מגישים קר.

דרג: