פבלובת פירות יער וקצפת

עוגה מרשימה על בסיס קצפת עם נגיעת לימון

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: רותם ישראלי

דרג:
פבלובת פירות יער וקצפת
עד 60 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: שעה

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 6 חלבונים
  • כוס סוכר
  • 2 כפיות מיץ לימון
  • קצפת צמחית במתיקות מעודנת "השף הלבן"
  • פירות יער
  • פצפוצי שוקולד קטנטנים לקישוט

אופן הכנה:

1. במיקסר מקציפים אך ורק את החלבונים עם הסוכר (בתוספת מיץ הלימון לשמירת הצבע הצחור) עד לקבלת קצף יציב (הופכים את קערת המיקסר ובודקים שהקצף עומד).
2. מכניסים את הקצף לשקית זילוף, גוזרים, וממלאים את נייר האפייה בשבלול שהופך לעיגול קצפי. משתמשים בצנתר משונן ומתחילים לעצב את קערת הפבלובה כרצוננו.
3. מכניסים לתנור של 80-100 מעלות (תלוי בתנור) למשך כ-שעתיים עד חמש שעות, מה זאת אומרת? זה נתון לאיך שאתם אוהבים את הפבלובה - אם אתם רוצים אותה כנשיקה אחת גדולה ופריכה תשאירו כמה שיותר, אם אתם אוהבים אותה קשיחה בחוץ ורכה ומרשמלו מבפנים מספיק אפילו שעה וחצי. בתום האפיה פתחו את דלת התנור והשאירו את הפבלובה להתייבש עוד מעט לפני שתוציאו לגמרי לאויר הלח.
4. את השמנת מקציפים טרם ההגשה ומוסיפים 2 כפות סוכר אם רוצים את הקצפת מתוקה. 
5. מרסקים בבלנדר את פירות היער ומעבירים במסננת כדי להפטר מגרעינים ולקבל רוטב סמיך וחלק של פירות יער, שאותו שופכים מעל הקצפת. לבסוף מעטרים בכדורי שוקולד קטנטנים או פירות.
דרג: