פבלובה

פבלובה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פבלובה
עד 60 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: שעה

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • למרנג:
  • 8 חלבונים
  • 18 כפות סוכר
  • 0.25 כפית מלח
  • 1 כף חומץ לבן
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • 0.5 כפית מי הדרים
  • לקישוט:
  • 2 קופסאות שמנת מתוקה
  • 2-1 כפות אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל איכותי
  • 0.5 כפית מי הדרים
  • פירות לקישוט:
  • תותים, פסיפלורה, מנגו, קיווי - לפי העונה

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מקציפים את החלבונים - תחילה במהירות אטית. כדי שהחלבונים יגיעו לנפח המקסימלי, מוסיפים כף סוכר ורבע כפית מלח בהדרגה, ומגבירים מהירות ההקצפה.
2. ברגע שהחלבונים מתחילים להקציף, מוסיפים כף סוכר נוספת, וכך ממשיכים עד שנוצר קצף נוקשה ומבריק.
3. מוסיפים את החומץ הווניל ומי הדרים לקצף בתנועת קיפול.
4. משמנים צלחת הגשה חסינת חום ומפזרים בתוכה מעט קמח תפוחי אדמה בצורת עיגול בקוטר 24 עד 26 ס"מ. מנערים בזהירות את הקמח המיותר.
5. מעבירים את הקצף בעזרת כף מהקערה לצלחת. עורמים את הקצף בערימה גבוהה על הצלחת, בתוך גבולות העיגול. מיישרים מסביב, ויוצרים בראש הערימה שקע קעור ולא עמוק מאוד.
6. בוזקים על כל הערימה אבקת סוכר. מכניסים לתנור מחומם מראש ל-100 מעלות, ואופים כשעה עד שעה וחצי, עד לקבלת גוון שנהב בהיר מאוד.
7. יש להקפיד על חום אפייה נמוך - במידת הצורך ניתן להוריד את חום התנור ל-80 מעלות.
8. המרנג צריך להיות פריך מבחוץ ורך בפנים. כאשר המרנג מתקרר, נוצרות עליו לעתים טיפות סירופ. זוהי תופעה אופיינית שלא צריכה לעורר דאגה.

לקישוט:
1. שעתיים לפני ההגשה, מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם אבקת הסוכר, הווניל ומי ההדרים עד לקבלת קצפת לא סמיכה מדי.
2. מורחים על המרנג את הקצפת (אפשר לזלף את הקצפת לקבלת מראה נאה).
3. שוטפים את הפירות, מייבשים אותם על נייר מגבת, חותכים לחתיכות נאות ומקשטים בהן את העוגה בסמוך להגשה. אם משתמשים בפסיפלורה, חוצים אותה ומקשטים במחציות השלמות או מרוקנים את תוכנה בכפית (ואז חשוב מאוד לפזר את בשר הפרי מעל הקצפת והפירות רק ברגע האחרון לפני ההגשה). מעטרים בעלה נענע, ומגישים.
דרג: