פבלובה דובדבנים רומנטית עם רוטב שוקולד חם

לכבוד ט"ו באב, גרסה רומנטית ומפנקת של הקינוח הקלאסי: על בסיס של מרנג רך מערימים ענן קצפת מנוקד בדובדבנים טריים ומגישים עם רוטב שוקולד חם. התחלה נהדרת לליל אהבה מושלם.

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: תמי סירקיס-אקרמן

דרג:
פבלובה דובדבנים רומנטית  עם רוטב שוקולד חם
שף חובבן - בינוני \ חלבי

כמות מנות: 8-6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • למרנג:
  • 3 חלבונים בטמפרטורת החדר
  • 3/4 כוס סוכר
  • לרוטב שוקולד חם:
  • 250 מ"ל (1 מיכל) שמנת לבישול 15% מסדרת השף הלבן
  • 200 גרם שוקולד מריר משובח
  • ¼ כוס ליקר תפוזים (או ליקר בטעם פירות אחרים)
  • למלית:
  • 250 מ"ל (1 מיכל) שמנת מתוקה 38% מסדרת השף הלבן
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • מגוון פירות קיץ טריים (משמש, שזיף, אפרסק, נקטרינה – לפי הטעם ומה שיש בבית)
  • סלסלה של דובדבנים טריים

אופן הכנה:

אופן הכנה:

1. מחממים מראש את התנור לחום בינוני-נמוך של 125 מעלות.
2. להכנת המרנג: מקציפים במיקסר את החלבונים. מוסיפים את הסוכר בהדרגה, תוך הקצפה מתמדת, עד לקבלת קצף לבן, חלק, מבריק ומאוד יציב.
3. מניחים נייר אפייה על שתי תבניות אפייה שטוחות. בעזרת כף גדולה מערימים 8-6 ערמות מרנג ובעזרת כף טבולה במים יוצרים גומה קלה במרכז כל אחת.
4. אופים את המרנג במרכז התנור למשך 30-25 דקות. מכבים את החום, אך משאירים את המרנג בתנור לעוד כשעה להתייבשות. המרנג מתקבל בצבע לבן-שנהב.
5. להכנת רוטב השוקולד: סמוך לפני ההגשה מחממים את השמנת לבישול (15%) בסיר קטן, עד סף רתיחה.
6. מכבים את האש ומוסיפים פנימה את השוקולד, שבור לקוביות קטנות.
7. מערבבים וממיסים את השוקולד. מוסיפים את הליקר ומערבבים.
8. להכנת המלית: מקציפים את השמנת המתוקה (38%) עם אבקת הסוכר, עד לקבלת קצפת יציבה וטעימה.
9. שוטפים את הדובדבנים ומגלענים אותם אם רוצים.
10. שוטפים את יתר פירות הקיץ, מייבשים היטב וחותכים לקוביות בינוניות.
11. להרכבת המנה: מניחים את המרנגים על צלחת הגשה.
12. מערימים את הקצפת על המרנג וממלאים את חלל הגומות שבו.
13. מסדרים מעל את הפירות ויוצקים מסביב את רוטב השוקולד החם. מגישים מיד.

גיוון: את הפבלובה אפשר להכין עם פירות טריים או משומרים. ניתן להשתמש ביותר מפרי אחד - לפי הטעם והעונה.
דרג: