פבלובה דובדבן ופירות העונה

מרנג פריך בליווי פירות אדומים - קינוח צבעוני מושלם לאורחים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פבלובה דובדבן ופירות העונה
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: מנות 8/תבנית קפיצית 26

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לפבלובה:
  • 4 חלבונים
  • 1 כוס סוכר
  • 3 כפות אבקת סוכר
  • 3 כפות קמח תפוחי אדמה
  • לקרם:
  • 2 גביעי יופלה דובדבן
  • 2 מכלי שמנת להקצפה 32% או 38% מסדרת השף הלבן
  • 4 כפות אבקת סוכר
  • לעיטור:
  • מבחר פירות העונה חתוכים
  • תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ

אופן הכנה:

אופן הכנת הפבלובה:

1. מקציפים את החלבונים בקערת המערבל. מוסיפים בהדרגה את הסוכר ואבקת הסוכר תוך כדי הקצפה עד לקבלת קצף מבריק ויציב. ההקצפה נמשכת כ-8 דקות.
2. מחממים תנור לחום גבוה 200 מעלות.
3. מוסיפים לקצף את קמח תפוחי האדמה ומערבבים.
4. מעבירים את הקצף לשקית זילוף עם צנתר גדול. מזליפים לתבנית את הקצף ממרכז התבנית כלפי חוץ בעיגולים. אם רוצים להכין פבלובה אישית, מסדרים את עיגולי נייר האפייה בתבנית תנור גדולה ומזליפים עליהם את הקצף בעיגולים מהמרכז כלפי חוץ. (אם אין שקית זילוף מורחים את הקצף על נייר האפייה בשכבה אחידה).
5. אופים 5 דקות, מורידים את החום ל-160 מעלות ואופים כ-45 דקות נוספות. מכבים את התנור ומשאירים את המרנג בתוכו 4 שעות נוספות.

אופן הכנת הקרם:
1. מקציפים את השמנת עם יופלה דובדבן ואבקת סוכר עד קבלת קרם יציב.
2. ממלאים את סלסלת המרנג בקרם דובדבן, מעטרים בפירות העונה ומגישים.
 
דרג: