פאפא אל פומודורו – מרק עגבניות ולחם

מרק עגבניות ולחם טוסקני, מרק מחמם, טעים ופשוט להכנה

מאת: מירב גביש \

מקור מתכון: בלוג האוכל של מירב גביש - גבישס

דרג:
פאפא אל פומודורו – מרק עגבניות ולחם
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 40 דקות

כמות מנות: 6

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • למרק:
  • 8 עגבניות אדומות בשלות
  • 4 פרוסות עבות של לחם או באגט
  • 3 שיני שום קצוצות דק
  • 10-15 עלי בזיליקום
  • שמן זית
  • 1.5 כפיות מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס טרי
  • חצי כפית סוכר
  • 4 כוסות ציר ירקות/מים (1 ליטר)
  • גבינת פרמזן מגוררת
  • לקרוסטיני:
  • 50 גר' גבינת פרמזן מגוררת או פטה
  • שן שום חצויה
  • פרוסת לחם או באגט
  • שמן זית

אופן הכנה:

אופן ההכנה (המרק):
1. חותכים את העגבניות לחצי, מסירים את העוקץ ומוציאים את הגרעינים.
2. חותכים את העגבניות לחתיכות קטנות.
3. מחממים בסיר 3 כפות שמן זית, מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים למשך חצי דקה.
4. מוסיפים את העגבניות, מבשלים 10 דק' ומערבבים מדי פעם.
5. מוסיפים את הבזיליקום, ציר או מים, מלח, סוכר ופלפל. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה בינונית למשך 20 דק'.
6. מוסיפים את פרוסות הלחם, מערבבים ומבשלים עוד רבע שעה. עד שהלחם נספג ומתפורר במרק.
7. טועמים, מתקנים תיבול. משאירים את המרק כרבע שעה בצד.
8. מוזגים לצלחת, מזליפים שמן זית מעל וגבינת פרמזן מגוררת.

הכנת הקרוסטיני:
1. משפשפים חצי שן על פרוסת לחם ומברישים בשמן זית.
2. מפזרים על פרוסות הלחם גבינת פרמזן או פטה.
3. קולים בתנור שחומם מראש ל-180 מע', כ-8 דק' או עד שמזהיב קלות.

עוד משהו קטן:
אפשר להוסיף עם השום: 1 שומר פרוס דק או ענף סלרי קצוץ דק. לטגן 5 דק'.
אם אין עגבניות טריות אפשר להשתמש בקופסת עגבניות משומרות איכותית במשקל 800 גר'+כפית סוכר.
 
דרג: