פאי תפוחים עם אגסים

את התפוחים תצטרכו לקלוף לבד. האגסים מגיעים בצורת רסק משומר 100% טבעי. אני משתמשת בסוג האורגני שמגיע בשקיק אישי בדיוק במידה הנכונה

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
פאי תפוחים עם אגסים
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 10

סוג תבנית / כלי: תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • 125 גרם חמאת "תנובה" רכה
  • ½ כוס (55 גרם) אבקת סוכר מנופה
  • ½ כפית תמצית וניל
  • 1 כוס + 3 כפות (150 גרם) קמח
  • 2 כפות מחוקות קורנפלור
  • ¼ כפית אבקת אפייה
  • 1 חלמון מביצה גדולה
  • למלית:
  • 6 תפוחים בינוניים מזן "מוזהב"
  • מיץ מחצי לימון גדול
  • 2 רצועות גדולות של קליפת לימון (השכבה הצבעונית בלבד)
  • 20 גרם חמאת "תנובה"
  • ½ כוס (100 גרם) + 2 כפות סוכר
  • 1 כף מחוקה קורנפלור
  • ¼ כפית קינמון טחון
  • 100 גרם רסק אגסים משומר 100% טבעי

אופן הכנה:


1. מכינים את הבצק. שמים את כל המצרכים בקערה, ומערבלים לתערובת פירורית. מורידים הצידה ½ כוס פירורים ושומרים במקרר. ממשיכים לערבל עד שהבצק מתאסף בפירורים רכים בגודל בינוני (אם התערובת יבשה מדי, מוסיפים כמה טיפות מים). מהדקים את הפירורים - בשכבה אחידה ככל האפשר - לתחתית ולדפנות של תבנית פאי מתפרקת בקוטר 24 ס"מ. מהדקים נייר אפייה אל הבצק, וומכניסים את קלתית הבצק למקרר ל־30 דקות.

2. מכינים את המלית. קולפים את התפוחים, חותכים אותם לרבעים ומסלקים את הליבות. חותכים כל רבע תפוח ל־3 פלחים. שמים את הפלחים בסיר, מוסיפים את מיץ הלימון וקליפת הלימון, חמאה ו־½ כוס סוכר ומערבבים. מביאים לרתיחה ומבשלים מעל להבה בינונית במשך 12-10 דקות עד שהתפוחים מתרככים. מוציאים את רצועות הקליפה מהסיר. מערבבים את שתי כפות הסוכר הנותרות עם הקורנפלור ועם הקינמון ובוחשים לתוך הסיר. מבשלים תוך בחישה עד שהנוזלים מסמיכים מאוד. מסירים מהאש, מוסיפים את רסק האגסים ומערבבים. מצננים.

3. מחממים את התנור לחום בינוני־גבוה (200 מעלות), כשתבנית התנור הגדולה מושחלת במדף האמצעי. מניחים את תבנית הפאי על תבנית התנור הגדולה, ואופים במשך 10 דקות, עד ששולי הבצק מזהיבים. מסירים את הנייר בזהירות, מנמיכים את חום התנור לבינוני (180 מעלות), ואופים במשך 7-5 דקות עד שהתחתית מזהיבה. מוציאים את שתי התבניות מהתנור ומצננים 5 דקות.

4. מפזרים את תערובת התפוחים בקלתית הפאי, וזורים עליה את הפירורים השמורים. אופים בחום בינוני במשך 25-20 דקות, עד שהמלית מתייצבת ופירורי הבצק פריכים וזהובים

טיפ: אין רסק משומר? הוסיפו לסיר התפוחים שני אגסים קלופים ומגוררים דק יחד עם תערובת הקורנפלור.





דרג: