פאי תפוחים "מזויף"

למה "מזויף"? כי הוא נראה כמו פאי והוא מלא בפלחי תפוח עסיסיים ממש כמו פאי. אבל במקום לטרוח על הכנת קלתית של בצק פריך מכינים בצק חמאה בחוש

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
פאי תפוחים "מזויף"
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן עבודה: 25 דקות

כמות מנות: 10

סוג תבנית / כלי: עוגה בקוטר 28 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • למלית התפוחים:
  • 25 גרם חמאת "תנובה"
  • ¼ כוס (50 גרם) + 2 כפות סוכר
  • 4 תפוחי גרני סמית גדולים קלופים, מגולענים וחתוכים כל אחד ל־12 פלחים
  • 2 כפות מיץ לימון
  • ½ כפית קינמון טחון
  • לבצק:
  • 75 גרם חמאת "תנובה" רכה מאוד
  • ¾ כוס (150 גרם) סוכר
  • ½ כפית תמצית וניל
  • 2 ביצים גדולות
  • ½1 כוסות (190 גרם) קמח
  • ½1 כפיות אבקת אפייה
  • ⅓ כוס (80 מ"ל) חלב "תנובה"

אופן הכנה:


1. ממסים את החמאה עם ¼ כוס סוכר במחבת גדולה. מוסיפים את פלחי התפוחים ומטגנים תוך ערבוב במשך 3-2 דקות עד שכל הפלחים מצופים בחמאה. מוסיפים את מיץ הלימון, מערבבים, מכסים ומבשלים מעל להבה בינונית־נמוכה במשך 10 דקות עד שפלחי התפוחים רכים למחצה. מערבבים מדי פעם. מסירים מהאש, מוציאים את פלחי התפוחים מהמחבת בכף מחוררת ומעבירים לצלחת גדולה. בוחשים את הקינמון לתוך הנוזלים שנותרו במחבת. מצננים את פלחי התפוחים עד שמסיימים להכין את הבצק.
2. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות בחום עליון־תחתון, 170 מעלות בתכנית טורבו). משמנים היטב בחמאה תבנית פאי בקוטר 28 ס"מ.
3. מערבלים את החמאה עם סוכר, תמצית וניל וביצים לתערובת אוורירית חלקה. מוסיפים קמח, אבקת אפייה וחלב ומערבלים רק עד שהתערובת חלקה ואחידה. מורחים את הבצק על תחתית התבנית עד לשוליים.
4. מסדרים את פלחי התפוחים על הבצק בשני מעגלים צפופים. מוסיפים את מיצי התפוחים שנקוו בצלחת לנוזלים שבמחבת. יוצקים את נוזלי התפוחים על פרוסות התפוחים וזורים למעלה את 2 כפות הסוכר הנותרות. אופים במדף האמצעי של התנור במשך 45 דקות או עד שפני העוגה משחימים ומרכזה קפיצי למגע. מגישים פושר או בטמפרטורת החדר. אפשר לבזוק על הפאי מעט אבקת סוכר לפני ההגשה.

דרג: