פאי תפוחים מהיר הכנה

מתחילים את השבוע עם מתכון לפאי תפוחים מפנק שמכינים במהירות

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: נעמי אבליוביץ' \

צילום: נעמי אבליוביץ' \

עיצוב: נעמי אבליוביץ'

דרג:
פאי תפוחים מהיר הכנה
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן עבודה: 20 דקות

כמות מנות: תבנית פאי

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • למילוי:
  • 3 תפוחי עץ ירוקים מזן סמית, קלופים, ללא הליבה וחתוכים לקוביות
  • 1 כפית קינמון
  • 4 כפות סוכר
  • לבצק:
  • 1 חבילת בצק פריך למאפים מתוקים של מעדנות
  • לבצק ביתי:
  • ¼ 2 כוסות קמח
  • ½ כפית מלח
  • 175 גרם חמאת "תנובה" קרה, חתוכה לקוביות
  • 6-7 כפות מים קרים
  • 1 ביצה טרופה
  • סוכר לזרייה

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים תבנית פאי.
2. בקערה, מערבבים את הקמח והמלח. מוסיפים את קוביות החמאה ובעזרת קצות האצבעות מעבדים עד לקבלת תערובת פירורית.
3. מוסיפים את המים בהדרגה, כף או שתיים בכל פעם, תוך כדי ערבוב התערובת עם מזלג. מוסיפים מספיק מים רק עד שמתקבל בצק אחיד שנאסף לכדור.
4. להכנת המילוי: בקערה מניחים את התפוחים, קינמון וסוכר ומערבבים היטב.
5. מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומחלקים ל-2 חתיכות שוות.
6. בעזרת מערוך, מרדדים חתיכת בצק אחת לעיגול בקוטר גדול במעט מתבנית הפאי. בזהירות רבה מגלגלים את הבצק על המערוך ומניחים בתבנית הפאי (מבלי למתוח את הבצק).
7. מפזרים מעל הבצק שכבה אחידה של מילוי התפוחים.
8. מרדדים את חתיכת הבצק הנותרת לעיגול בקוטר גדול במעט מתבנית הפאי. בזהירות רבה מגלגלים את הבצק על המערוך ומכסים את מילוי התפוחים. בעזרת קצות האצבעות מהדקים את שולי הבצק. בעזרת סכין חדה חורצים מספר חריצי איוורור בבצק.
9. מברישים את פני הבצק בביצה טרופה ומפזרים מעט סוכר.
10. אופים בתנור עד להזהבה, כ- 40 דקות. מגישים חם או בטמפרטורת החדר, לצד גלידת וניל, קצפת או שמנת חמוצה.
 
דרג: