פאי תפוחים חגיגי

בצק + תפוחים = פאי.יש משהו מנחם ומרגיע בלהכין פאי תפוחים. בצק סגור עם פרי מבעבע, והריח משגע.

מאת: מירב גביש

דרג:
פאי תפוחים חגיגי
עד 60 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן עבודה: 45 דקות

כמות מנות: 8

סוג תבנית / כלי: תבנית בקוטר 24 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • 3 כוסות קמח
  • 1 כפית מלח שטוחה
  • 170 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 8 כפות מים
  • 2 כפות סוכר לבן
  • 1 כף סוכר חום, בהיר או כהה
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • למילוי:
  • 10 תפוחים (רצוי מזן גרני סמית) קלופים ומגולענים, חתוכים לריבועים בגודל 1.5 ס"מ
  • 50 גר' חמאה
  • 7 כפות סוכר לבן
  • 2 כפות סוכר חום, כהה או בהיר
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • 1 כף מיץ לימון
  • אפשר להוסיף: כף סירופ מייפל ושתי כפות קוקוס טחון
  • 2 כפות קמח גדושות
  • להרכבת הפאי:
  • 30 גר' חמאה קרה, חתוכה לריבועים קטנים
  • 1 כף סוכר
  • 1 ביצה טרופה להברשה
  • להגשה:
  • אבקת סוכר
  • 1 מיכל שמנת מתוקה מוקצפת

אופן הכנה:

הכנת הבצק: 1. שמים במעבד מזון: קמח, סוכר, מלח וקינמון. מערבבים כמה שניות. 2. מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים בפולסים קצרים עד שמתקבלים פירורים קטנים. 3. מוסיפים מים ומעבדים בפולסים קצרים כדקה. 4. אוספים את הבצק ומאחדים לכדור. שומרים כדור בצק בקוטר 3 ס"מ לקישוט בהמשך. את שאר הבצק מחלקים לשני כדורים שווים ומשטחים מעט. עוטפים כל כדור בניילון נצמד ומניחים במקרר לחצי שעה. הכנת התפוחים: 1. מחממים חמאה וסוכר במחבת גדולה ומבשלים על אש בינונית כ-3 דק'תוך כדי ערבוב עד שהחמאה והסוכר נמסים. 2. מוסיפים את התפוחים ומבשלים 10 דק' תוך כדי ערבוב. 3. מוסיפים קינמון ואגוז מוסקט. מערבבים ומכבים את האש. 4. מוסיפים 2 כפות קמח, מערבבים ומצננים. מניחים בצד. 5. בשלב זה אפשר להוסיף 2 כפות קוקוס טחון וכף סירופ מייפל. הרכבת הפאי: 1. משמנים בחמאה תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ. 2. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים כל כדור לעיגול קצת יותר גדול מהתבנית, בעובי של 3 מ"מ (אני מרדדת את הבצק בין 2 ניירות אפייה כדי שיהיה קל להעביר לתבנית). 3. עיגול אחד מרודד מעבירים לתבנית ומהדקים היטב לדפנות. מחזירים את התבנית למקרר ל-25 דק'. 4. את העיגול המרודד השני מניחים על מגש, מכסים בניילון נצמד, ומעבירים גם למקרר. 5. מחממים תנור מראש ל-190 מע'. 6. מוציאים את התבנית והעיגול המרודד מהמקרר. 7. דוקרים את הבצק (שבתבנית) במזלג וממלאים את תבנית הפאי בתערובת התפוחים. מנקדים ב-30 גר' קוביות חמאה. 8. מכסים את הפאי בעיגול השני, מהדקים את קצוות הבצק עם האצבע ולסיום עם מזלג. 9. מברישים את הפאי בביצה. מקשטים בתפוח מבצק. (ראו תמונות). מברישים גם את התפוח בביצה וחורצים פסים בעיגול הבצק העליון של הפאי. 10. מפזרים כף סוכר מעל הפאי. 11. מכניסים לתנור שחומם מראש ואופים כ-50 דק' עד שהבצק פריך וזהוב. 12. מוציאים מהתנור ומניחים לצינון כ-10 דק'. מפזרים מעל אבקת סוכר. 13. מגישים עם שמנת מתוקה מוקצפת. עוד משהו קטן

דרג: