פאי תותים- כשר לפסח

עוגת פאי במלית תותים ובציפוי קצפת שמנת ושוקולד, עוגה נהדרת לאירוח בימי חג פסח

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פאי תותים- כשר לפסח
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 12-16 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • 200 גרם קמח מצה
  • 100 גרם קמח תפו"א או 100 גרם קורנפלור
  • 1/2 כוס סוכר
  • 200 גרם חמאת תנובה
  • 2 חלמונים
  • 1-2 כפות מים קרים
  • קורט מלח
  • מלית:
  • סלסלת תותים
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • לציפוי:
  • מיכל שמנת מתוקה של תנובה
  • 3 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • 100 גרם שוקולד חלב/מריר

אופן הכנה:


1. הכנת הבצק: שמים בקערה את כל המרכיבים ולשים לבצק רך ונעים עד למגע של פלסטלינה.
2. אופים בחום של 180 מעלות כ 20 דקות עד להשחמה של בסיס הפאי.
3. מילוי הפאי: את התותים חותכים לפרוסות ומפזרים מעל את אבקת הסוכר, משהים כ-10 דקות בקערה. 
4. כשהפאי מוכן נותנים לו התקרר כ-10 דקות ואח"כ מסדרים את התותים בצורת עיגול מחוץ אל הפנים.
5. הכנת הציפוי: מקציפים את השמנת המתוקה עם 3 הכפות של האינסטנט פודינג וניל לקצף קשה ויציב.
6. מורחים את הקצפת על התותים ומקררים.
7. הכנת השוקולד: ממיסים את השוקולד במיקרו או בסיר כפול, ושמעט מתקרר ניתן למרוח על ציפוי השמנת.

דרג: