פאי תותים וקצפת

הגולשת בוצ'קובסקי לירית משתפת אותנו במתכון לקינוח מענג ומפנק כשר לפסח

מאת: לירית בוצ'קובסקי \

מקור מתכון: השף הלבן

דרג:
פאי תותים וקצפת
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 35 דקות

כמות מנות: 10-12 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבסיס -
  • 250 גר' עוגיות יין של פסח טחונות דק
  • 1 כוס (100 גר') שקדים טחונים דק
  • 2 כפות סוכר חום בהיר
  • 100 גר' חמאה מומסת
  • בשאר ימות השנה ניתן להמיר את הבסיס -
  • 150 גר' ביסקוויטים טחונים דק
  • 50 גר'שקדים מולבנים טחונים דק
  • 100 גר' חמאה מומסת
  • למלית -
  • 3 כוסות תותים נקיים מעוקץ ופרוסים לפרוסות דקות
  • 3/4 כוס (150 גר') סוכר
  • 1/4 כוס (35 ג'ר) קורנפלור מנופה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/2 כוס מיץ חמוציות לא ממותק (אפשר להמיר ב – 1/2 כוס מים וכף מיץ לימון)
  • לציפוי ועיטור -
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 2 כפות אבקת סוכר מנופה
  • 1 כוס תותים קצוצים לקוביות קטנות
  • 2-3 תותים שלמים לקישוט

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

להכנת הבסיס -
1. בקערה מערבבים יחד את העוגיות הטחונות, השקדים הטחונים, הסוכר והחמאה המומסת לתערובת לחה.
2. משטחים בתבנית בשוליים ובדפנות בשכבה דקה ומעבירים למקפיא ל – 20 דקות.
3. בינתיים מחממים את התנור ל – 160 מעלות.
4. מעבירים את התבנית הישר מהמקפיא לתנור ואופים כ – 15 דקות עד להזהבה קלה מאוד.
5. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין.

להכנת המלית -
1. בסיר קטן ועל גבי להבה בינונית מבשלים יחד את הסוכר, מיץ החמוציות, 2 כוסות פרוסות תותים, קורנפלור והמלח.
2. תוך כדי שמביאים לרתיחה, מועכים בעזרת ממחה את התותים.
3. כשהתערובת מגיעה לרתיחה מנמיכים את האש, ומבשלים עוד דקה או שתיים תוך כדי בחישה מתמדת עם מטרפה או כף עץ, עד שהתערובת מסמיכה מאוד.
4. מסירים מהאש ומצננים מעט.
5. מוסיפים פנימה את הכוס הנותרת של פרוסות התותים ומערבבים בעדינות.
6. יוצקים את המלית על גבי הבסיס, מיישרים ומעבירים לקירור למשך 4 שעות עד לילה שלם.

לציפוי ועיטור -
1. מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם אבקת הסוכר לקצפת רכה. מורחים על גבי המלית ומשאירים שוליים של כ – 2 ס"מ ריקים.
2. קוצצים תותים לקוביות קטנות, ומפזרים בשוליים הריקים. מקשטים במרכז הפאי עם תותים שלמים.

הפאי נשמר בקירור עוד יום-יומיים נוספים.


דרג: