פאי שקדים ופירות יער

בצק פריך שמכיל גם שקדים ושוקולד, מלית מתוקה־חמצמצה של פירות יער והמון שקדים קלויים. מגישים עם שמנת חמוצה

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
פאי שקדים ופירות יער
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 8 מנות/תבנית פאי בקוטר 28 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • 40 גרם שקדים מולבנים
  • 1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר
  • 25 גרם שוקולד־צ'יפס 60% מוצקי קקאו (לא להחליף בשוקולד מריר רגיל)
  • 1 ו-1/4 כוסות (160 גרם) קמח
  • קורט נדיב של מלח
  • 125 גרם חמאת "תנובה" קרה חתוכה לקוביות
  • 2 חלמונים מביצים גדולות
  • 2-1 כפיות מים קרים
  • כף פירורי ביסקוויט או פירורי לחם יבשים
  • למלית:
  • 5 כפות קונפיטורה סמיכה מפירות יער (פטל, תות, מעורבים. אפשר גם משמש)
  • 2 שקיקים סוכר וניל
  • 1/4 כפית קינמון טחון
  • 1/2 כפית קורנפלור
  • 250 גרם פירות יער קפואים (רצוי לערבב סוגים שונים. אפשר להחליף עד חצי הכמות בתותים טריים חתוכים)
  • 50 גרם שקדים מולבנים קלויים (8 דקות בתנור בחום בינוני)
  • להגשה:
  • גביע שמנת חמוצה "תנובה"

אופן הכנה:


 1. הכנת הבצק: שמים שקדים ואבקת סוכר במעבד המזון ומפעילים בלחיצה על כפתור הפולסים כדי לטחון את השקדים. מוסיפים את השוקולד־צ'יפס ומרסקים אותם לפירורים בינוניים. מוסיפים קמח, מלח וחמאה, ומעבדים בפולסים עד שהתערובת נראית כפירורי לחם עדינים. מוסיפים את חלמוני הביצים ומעבדים לפירורים גדולים ולחים. מוסיפים מים בכמות שתספיק ליצירת בצק שמתאסף מסביב ללהבים - מפסיקים לעבד ברגע שהבצק מתאסף.
2. צרים מהבצק כדור, משטחים לדסקית עבה, עוטפים בניילון ומקררים במשך שעה לפחות.
3. משמנים תבנית פאי בקוטר 28 ס"מ, וזורים כף של פירורי ביסקוויט או פירורי לחם יבשים על תחתיתה.
4. על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה שגודלו מספיק לריפוד התבנית. מגלגלים את עלה הבצק סביב המערוך, ומשחררים מעל התבנית. מהדקים את הבצק בעדינות לתחתית התבנית ולדופנותיה. מגלגלים מערוך על שולי התבנית, כדי לחתוך את עודפי הבצק (כדי לא לבזבז אף פירור מהבצק מכינים מהעודפים עוגיות קטנות). מחוררים את תחתית הקלתית במזלג ומכניסים למקפיא ל־30 דקות.
5. מחממים את התנור לחום בינוני־גבוה (200 מעלות). מוציאים את קלתית הפאי מהמקפיא, מהדקים אליה ריבוע של נייר אפייה שיכסה את התחתית ואת הדפנות (או רדיד אלומיניום - הצד המבריק כלפי מטה), ואופים במשך 20 דקות. מסירים את הנייר, מנמיכים את חום התנור לבינוני (180 מעלות), ואופים במשך 10 דקות נוספות, או עד שהקלתית מזהיבה.
6. מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים במשך 5 דקות. משאירים את התנור דולק.
7. מורחים את הריבה על תחתית הפאי ועל הדפנות - עד חצי הגובה.
8. מערבבים את הסוכר עם הקינמון ועם הקורנפלור וזורים על הפירות. מפזרים את פירות היער בקלתית וזורים עליהם את חצאי השקדים. אופים במשך 25-20 דקות, עד שהפירות מתרככים והמיצים מבעבעים סביבם.
9. מגישים פושר או צונן, עם שמנת חמוצה.

דרג: