פאי שמרים אישי במילוי שוקולד ואגוזי מלך

קינוחי פאי אישיים לחובבי השוקולד עם הפתעת אגוזים

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: נעמי אבליוביץ' \

צילום: נעמי אבליוביץ' \

עיצוב: נעמי אבליוביץ'

דרג:
פאי שמרים אישי במילוי שוקולד ואגוזי מלך
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 15 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 בצק שמרים של מעדנות, מופשר
  • 100 גרם שוקולד מריר (70% מוצקי קקאו), קצוץ
  • 100 גרם חמאת "תנובה"
  • 1/3 כוס קקאו
  • ½ כוס אבקת סוכר
  • ¾ כוס אגוזי מלך, קלויים במחבת יבשה עד להזהבה וקצוצים
  • 1 ביצה בגודל בינוני
  • סוכר, לזרייה מעל

אופן הכנה:

1. מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
2. ממיסים את החמאה והשוקולד הקצוץ בסיר אידוי כפול (אמבט מרים). מסירים את הקערה מהכיריים ומערבבים פנימה את הקקאו ואבקת הסוכר לקרם חלק. מערבבים פנימה את אגוזי המלך.
3. על גבי משטח עבודה, מגלגלים את הבצק ליריעה. בעזרת חותכן עוגיות או כוס, קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 7.5 ס"מ בערך.
4. מניחים מחצית מעיגולי הבצק בתבנית האפיה ומשאירים בינהם רווח היקפי של כ-3 ס"מ.
5. בקערית קטנה, מניחים את הביצה יחד עם 2 כפות מים וטורפים היטב. מברישים את שולי עיגולי הבצק בביצה בטרופה.
6. במרכז כל עיגול, מניחים כף של מלית השוקולד ואגוזים. מכסים כל עיגול בעיגולי הבצק הנותרים ובעדינות מהדקים את שולי המאפים.
7. מעבירים לצינון במקפיא כ-10 דקות.
8. מברישים את פני המאפים בביצה הטרופה ומפזרים מעל סוכר. בעזרת סכין חדה, חורצים חתך בחלק העליון של כל מאפה, לשחרור אדים ואופים בתנור עד להזהבה, כ- 20-25 דקות. מעבירים לרשת צינון לפני ההגשה.


 
דרג: