פאי שזיפים בקרם שקדים

פאי מתפצפץ מבצק עלים, שאפשר לאכול עם סכין ומזלג

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
פאי שזיפים בקרם שקדים
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 8מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 350 גרם בצק עלים־חמאה מופשר
  • 12 שזיפים בינוניים
  • 100 גרם חמאה
  • ½ כוס סוכר
  • ¼ כפית תמצית וניל
  • 1 ביצה שלמה
  • 1 חלמון ביצה
  • 100 גרם שקדים מולבנים טחונים
  • 2 כפות קמח
  • 1 כף מיץ לימון
  • 2 כפות שקדים מולבנים פרוסים

אופן הכנה:

1. משמנים בחמאה תבנית פאי מתפרקת בקוטר 26 ס"מ. מרפדים את התבנית בבצק העלים - כיוון שרוחב העלה קטן יותר מקוטר התבנית, מתאימים במדויק בצד אחד של התבנית, חותכים את החתיכה העודפת ומרפדים בה את חלק התבנית שנותר חשוף. מהדקים את החיבורים בין חתיכות הבצק - חותכים חלקי בצק עודפים. מגלגלים מערוך על שולי התבנית, כדי לחתוך את עודפי הבצק. בסכין קטנה וחדה עושים בשולי הבצק מסביב חתכים אנכיים קטנים במרחק 1 ס"מ זה מזה (החיתוך משחרר את שכבות הבצק ומאפשר להן לתפוח). שומרים את הקלתית במקרר עד שמסיימים את שאר ההכנות.
2. מחממים את התנור לחום בינוני־גבוה (200 מעלות), כשתבנית התנור מושחלת במדף התחתון. חוצים את השזיפים, מגלענים ופורסים כל חצי שזיף לפרוסות דקות בלי להפריד ביניהן.
3. מכינים את קרם השקדים. בקערה בינונית מערבלים את החמאה עם 7 כפות מהסוכר ועם תמצית הווניל לתערובת אוורירית. טורפים את הביצה עם החלמון, ומוסיפים לתערובת החמאה בהדרגה, תוך ערבול. מוסיפים שקדים, קמח ומיץ לימון, ומערבלים במהירות נמוכה לתערובת אחידה. מורחים את קרם השקדים על תחתית קלתית הבצק. מרימים את חצאי השזיפים הפרוסים על להב סכין, ומסדרים אותם במעגל על קרם השקדים. מניחים חצי שזיף פרוס במרכז המעגל. לוחצים על חצאי השזיף הפרוסים כדי להשכיב את הפרוסות. זורים את השקדים הפרוסים בין חצאי השזיף.
4. מניחים את תבנית הפאי על תבנית התנור החמה שבתנור ואופים במשך 15 דקות. מנמיכים את חום התנור לקצת פחות מבינוני (170 מעלות), מעלים את שתי התבנית למדף האמצעי של התנור, ואופים במשך 25 דקות נוספות. זורים את הסוכר הנותר על השזיפים, ואופים במשך 15-10 דקות נוספות, עד שמרכז המלית מתייצב והשוליים מזהיבים יפה. מוציאים את הפאי מהתנור, ומחלצים אותו מתוך מסגרת התבנית. מצננים. מגישים פושר או בטמפרטורת החדר. שאריות מאחסנים במקרר.
דרג: