פאי שושנים

מנה יפיפייה וחגיגית שתהווה קינוח מושלם או תוספת נהדרת ליד הקפה

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: נעמי אבליוביץ' \

צילום: נעמי אבליוביץ' \

עיצוב: נעמי אבליוביץ'

דרג:
פאי שושנים
עד 60 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: תבנית בקוטר 26 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 חבילה (500 גרם) עלי פילו על בסיס קמח מלא של מעדנות, מופשר לפי ההוראות על האריזה
  • 100 גרם חמאה, מומסת
  • ¼ כפית קינמון
  • 1/8 כפית אגוז מוסקט, מגורר
  • ½ 1 כוסות חלב 3%
  • 3 ביצים
  • 1/3 כוס סוכר
  • קורט מלח
  • ½ כפית תמצית וניל
  • להגשה:
  • אבקת סוכר

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית אפיה עגולה בקוטר 20 ס"מ בחמאה.
2. על גבי משטח עבודה, מניחים עלה פילו ומברישים בחמאה המומסת. מגלגלים את עלה הפילו לרצועה, מסובבים לצורת ספירלה ומניחים במרכז התבנית לצורת שבלול קטן. חוזרים על הפעולה עם יתר עלי הפילו וממלאים את התבנית בשכבה אחידה של 'שושנים'.
3. מברישים את פני השושנים בחמאה המומסת הנותרת. מפזרים מעל את הקינמון ואגוז המוסקט המגורר.
4. אופים בתנור עד להזהבה, 25-30 דקות.

להכנת הבלילה:
1. שופכים את החלב לסיר בינוני ומביאים לרתיחה מעל להבה בינונית.
2. בקערה מניחים את הביצים, סוכר, קורט מלח ותמצית הוניל וטורפים היטב לבלילה אחידה. מוסיפים את החלב הרותח לאט ובהדרגה, תוך כדי טריפה, לבלילה אחידה.
3. יוצקים את הבלילה מעל השושנים ומחזירים לתנור לאפייה נוספת, עד שהבלילה נאפית, כ 25-30 דקות.
4. מניחים להתקרר מספר דקות, מפדרים באבקת סוכר ופורסים למשולשים.
דרג: