פאי שוקולד מטריף חושים

פאי מפואר ומפנק

מאת: דודי אוסדון

דרג:
פאי שוקולד מטריף חושים
עד 40 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן הכנה: 40 דקות

כמות מנות: 13 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 300 גר' קמח (2 כוסות)
  • 200 גר' חמאה/מחמאה חתוכה לקוביות
  • 100 אבקת סוכר
  • טיפה מלח
  • ביצה אחת טרופה
  • למלית שוקולד:
  • מיכל שמנת מתוקה 38% של השף הלבן
  • 250 גרם שוקולד מריר
  • 50 גרם חמאה
  • 3 כפות דבש
  • טיפה מלח
  • למניעת תפיחת הבצק:
  • חומוס או כול קטנית אחרת עד לכיסוי כול הבצק
  • ולקישוט:
  • שוקולד לבן מומס

אופן הכנה:

הכנה
1. לוקחים מעבד מזון או מיקסר עם וו גיטרה, מכניסים לקערה את הקמח, אבקת סוכר ומלח ומערבבים עד שכל החומרים מתאחדים, מוסיפים את החמאה הקרה ומעבדים בפולסים עד שנוצרת תערובת פירורית, מוספים את הביצה ומעבדים ממש בקצרה עד שחלק מהבצק נהפך לכדור, בשלב הזה עוצרים את המיקסר וממשכים לעבד בידיים לכדור כחצי דקה.
2. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ושולחים למקרר לפחות לשעתיים (אפשר ורצוי לילה לפני אבל לא חובה)
3. אחרי שהבצק יצא מהמקרר מתחילים לרדד אותו עם הרבה קמח כדי שלא ידבק מרדדים אותו לא ממש דק אבל גם לא עבה, בערך 3 ס"מ מורידים נייר אפייה אחד מנערים את שאריות הקמח ומעברים את הבצק ישר לתבנית משומנת (הנייר מקל על התהליך ) ומקלפים גם את הנייר השני (לא לזרוק יש לזה שימוש אחר כך).
4. מיישרים את קצוות הבצק ודואגים שכל הקרעים שנוצרו בבצק יכוסו בעזרת חתיכות בצק דוקרים את הבצק באמצעות מזלג ושלוחים למקפיא לעשר דקות בינתיים מפעילים תנור לחום 180 מעלות.
5. כעבור 10 דקות מוצאים את הבצק מהמקפיא, לוקחים את נייר האפייה שהשתמשנו בו מקודם.
6. מניחים אותו על הבצק ועל זה קטניות עד לכיסוי הבצק ושולחים את הבצק לאפייה
7. כעבור 15 דקות מורידים את הקטניות ואת נייר האפייה ומחזירים את הבצק לתנור עד שמזהיב לעוד 15-20 דקות ומוצאים את הקלתית בחוץ עד שתתקרר כעת נתחיל לעבוד על מלית השוקולד.
8. לוקחים סיר שופכים לשם את השמנת המתוקה והמלח ומחכים לרתיחה.
9. בינתיים לוקחים קערה ושמים את שוקולד המריר שבור לקוביות את החמאה החתוכה גם היא לקוביות ואת ה 3 כפות דבש
10. אחרי שהשמנת רתחה שופכים אותה לקערה עם השוקולד מחכים דקה ומתחילים לערבב עד שהכול נמס ומתאחד
שופכים אותה על הפאי ומכנסים לקירור במשך הלילה.
11. לאחר לילה מוצאים את העוגה מהמקרר, בינתיים ממיסים שוקולד לבן במיקרו בפוסלים של 20 שניות עד שהוא נמס ונוזלי לגמרי
מכניסים את השוקולד הלבן למזרק (אם יש :- 0) אבל לא באמת לכולם יש אבל למי שיש הוא יוכל לשים את זה שם או לעשות שק זילוף מנייר אפייה (למי שיודע) או משקית אוכל גם אפשר.
12. בקיצור מכנסים את השוקולד הלבן לאן שהוא (תחליטו אתם) ועושים נקודות על הפאי שוקולד או כול קישוט אחר (ראה תמונות גדולה יש מלא רעיונות לקישוטים אחרים כול אחד מה שהוא רוצה).
13. ושולחים למקרר לעוד חצי שעה וזהו זה כבר מוכן להגשה אפשר לשמור את זה עד 4-6 ימים זה נשמר יחסית לא רע בכלל במקרר.
דרג: