פאי קרם שקדים ואגסים

מתכון עונתי של פאי אגסים עם קרם פטיסייר מתוק

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: שפית ליטל ארזי \

צילום: שפית ליטל ארזי \

עיצוב: שפית ליטל ארזי

דרג:
פאי קרם שקדים ואגסים
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 450 גרם בצק פריך
  • לקרם שקדים:
  • 70 גרם חמאה
  • 1/2 כוס אבקת סוכר ( 70 גרם)
  • 3/4 כוס שקדים טחונים ( 70 גרם)
  • 1 כף קורנפלור (10 גרם)
  • 1 ביצה
  • לאגסים:
  • 8 אגסים קלופים
  • 1 מקל ווניל חצוי לאורכו
  • 1 מקל קינמון
  • 800 מ"ל מים
  • 400 גרם סוכר (2 כוסות)

אופן הכנה:

א. להכנת הקרם-בעזרת וו גיטרה במיקסר לערבב את החמאה ואבקת הסוכר עד קבלת תערובת בהירה ותפוחה. להוסיף את הביצה, האבקת שקדים והקורנפלור. להמשיך לעבד עד קבלת מרקם אחיד.
ב. הכנת האגסים-להכניס את המים, הסוכר, מקל ווניל וקינמון לתוך סיר. על אש בינונית יש להגיע לרתיחה. להכניס את האגסים ולהמשיך בבישולם עוד כ- 15 דקות. עד שהאגסים מתרככים מעט. לתת להתקרר בתוך הרוטב. לחתוך לחצאים, להוציא את הליבה ולחתוך את האגס דק בצורת מניפה.
ג. בצק פריך- לשמן ולקמח את התבניות, להניח את הבצק על התבנית, להדק היטב מכל הצדדים. בעזרת סכין להוריד את הבצק המיותר. למרוח כ-3 כפות קרם שקדים על הטארט, ומעל לסדר את חצאי אגסים. לאפות כ-50 דקות על 170, עד שהטארט זהוב מלמעלה.
דרג: