פאי פקאן עם קורט מלח

קצת מתוק, די פריך ובעיקר טעים. קינוחים שכולם אוהבים

מאת: עורך השף הלבן \

צילום: ליטל ארזי \

עיצוב: ליטל ארזי

דרג:
פאי פקאן עם קורט מלח
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: תבנית עגולה בקוטר 25 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • הקלתית - בצק
  • 450 גרם בצק פריך למאפים מתוקים "מעדנות"
  • למילוי
  • 3/4 כוס גלוקוז –להשיג בחנויות מתמחות
  • 1/2 כוס סוכר חום בהיר
  • 1/4 כוס סוכר חום כהה
  • 3 כפות חמאה
  • 3 ביצים טמפרטורת חדר
  • קורט מלח
  • 21/4 כוסות חצאי פקאן

אופן הכנה:

אופן ההכנה 1. הבצק הפריך: משמנים ומקמחים תבנית פאי עגולה בקוטר 25 ס"מ. מניחים את הבצק על התבנית, מהדקים היטב מכל הצדדים. בעזרת סכין מסיריפ את הבצק המיותר. מחוררים את הבצק במזלג. מכסים את הבצק בנייר אפייה ומניחים משקולת כלשהי, כמו קטניות יבשות. אופים במשך 15 דקות בחום של 170 מעלות. מסירים את המשקולת והנייר אפייה ואופים עוד כ-10 דקות (הבצק לא אמור להיות זהוב לחלוטין).

 

2. המלית: ממיסים בסיר את הסוכרים עם החמאה. כשהסוכר נמס, מעבירים לקערה וטורפים היטב את הביצים פנימה, יחד עם המלח. מערבבים פנימה את אגוזי הפקאן, שופכים את התערובת לתוך הקלתית ומסדרים את הפקאנים.

3. אופים בחום של 170 מעלות כ-35 דקות, עד שהבלילה מתייצבת. בשביל שהשוליים לא יקבלו יותר מידי צבע רצוי לכסות אותם בנייר כסף.

 


דרג: