פאי פקאן כשר לפסח

פאי עם קמח ללא גלוטן. מתאים כקינוח לחג הפסח

מאת: תמר כהן

דרג:
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 12 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לקלתית:
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 100 גרם סוכר
  • 1 ביצה
  • 2 כוסות קמח ללא גלוטן (קמח קונדיטור)
  • למילוי:
  • 200 גרם פקאנים
  • 1/2 חבילת ריבת חלב או 5 כפות ריבת חלב ביתית
  • 50 גרם חמאה
  • חצי חבילת שמנת מתוקה השף הלבן

אופן הכנה:

לקלתית:
1. מערבבים את כל החומרים ביחד ושמים במקרר למשך שעה, לא ללוש יותר מדי.
2. אחרי כשעה מוציאים מהמקרר, מרדדים ומיישרים על תבנית פאי.
3. אופים כ- 10 דקות.
מומלץ לפני האפיה לעשות חורים עם מזלג בבצק, ולהניח ניר אלומיניום על הבצק, ועליו גרגירי פול או שעועית שימנעו את עליית הבצק.

לפאי: 
1. קוצצים את הפקאנים קלות.
2. ממיסים במחבת את החמאה. מוסיפים את ריבת החלב וממתינים להמסה. 
3. מוסיפים את השמנת, מוסיפים את הפקאנים. מבשלים ביחד כ 10 דקות, ושופכים את התערובת על הפאי.
4. אופים כ-15 דקות בחום של 170, או עד שהפאי נראה יפה.
5. מניחים לפאי להתקרר.
מומלץ להגיש עם גלידת וניל
דרג: